Wonen in Malpertuis

Malpertuis is een typische uitbreidingswijk; een zogenaamde parochiewijk. In de beginjaren zeer kinderrijk. Met groene begrenzingen ten opzichte van de rest van de stad. Dit geeft Malpertuis een groen karakter.

Er wonen veel mensen al van jongs af aan in de wijk, waardoor deze behoorlijk vergrijsd is. Maar er is ook veel nieuwe aanwas. Er wonen dus zowel gezinnen als veel senioren, in hoogbouw of eengezinswoning.

In de jaren ’80 was er een eerste ‘opknapronde’ en werden nieuwe seniorenwoningen gebouwd. In het begin van deze eeuw kreeg ook het kleine Malpertuis, bijna onvermijdelijk, te kampen met sociale problematieken. Moeilijk om mee om te gaan voor de oudere inwoners, die er al jaren wonen. Dus werd er een ‘Buurtaanpak’ gestart, voor Malpertuis en Caberg samen. Waardoor bewoners zich steeds meer samenpakten en inzetten voor de wijk. Al zit lang niet iedereen te wachten op de samentrekking met Caberg.

Qua voorzieningen is Malpertuis steeds meer aangewezen op deze aangrenzende wijk (Caberg), en Malberg natuurlijk. Het aanbod in het eigen winkelcentrum dunt de afgelopen jaren uit. Maar Malpertuis heeft wel, samen met Caberg, een mooi nieuw wijkpark gekregen; het Viegenpark, dat de twee wijken met elkaar verbindt. In Malpertuis woon je op steenworpafstand van de stad, temidden van veel groen.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.