Wonen in Malberg

Malberg is een groene wijk, die grenst aan het Zouwdal en is gebouwd tussen 1964 en 1970.

Opgebouwd uit vier kwadranten met allen een centrumplein, wat je terug ziet in de namen van de ‘ruwes’ (straten, afgeleid van het franse ‘rue’). Deze buurten moesten ‘sociaal homogeen’ worden; beroepsgroepen bij elkaar, met een groep ‘sociaal zwakkeren’ in het midden, in de hoop dat zij hun leefpatroon wel zouden aanpassen aan de rest. Vandaag de dag gaan we juist voor ‘sociaal gevarieerd’, en is met het Buurtontwikkelingsplan Manjefiek Malberg het woonaanbod gedifferentieerd.

Malberg heeft dan ook een mix van bewoners; ouderen en families met kinderen. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden, en dus ook veel verschillende verenigingen. Er ligt een sportpark met veel activiteit en in het nieuwe wijkcentrum ‘Centre Manjefiek Malberg’ is het altijd levendig. Er is een kindcentrum met basisschool en kinderopvang, seniorencentrum Scharwyerveld en voor startende ondernemers is er een bedrijvencentrum. Winkelen kan in het nieuwe winkelcentrum, een echt ‘hart’ van de wijk. En niet te vergeten een mooi park, dat door Malbergse verenigingen is opgeknapt.

Malberg is de wijk van de 3 A’s: van Achterstand naar Aandachtswijk naar Actieve wijk. Het bruist in Malberg, aan alles is gedacht in deze, volgens het buurtplatform, misschien wel mooiste wijk van Maastricht.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.