Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 19 april 2019

Machtig uitzicht, emotioneel afscheid en een groene olifant als gastheer voor digital nomads

Maastricht in Beeld. In aanloop naar een zomers Paasweekend ging eindelijk de skybar boven op het Eiffelgebouw open. De Bold Rooftop Bar is de naam die de twee exploitanten Rob Dresen en Pieter van Veldhoven aan de unieke horecazaak met 360 graden panorama uitzicht op Maastricht hebben gegeven. Thuis in Maastricht ging uiteraard een kijkje nemen. Dat deed het ook bij het afscheid van D66 politica Franca Eurlings en de presentatie van hostel The Green Elephant.

Een nieuwe horizon is er ook voor Franca Eurlings – Tonnaer. Na 13 jaar Maastrichtse politiek (D66) gaat zij haar focus volledig op jeugdzorg richten. Jongeren waren voor de energieke politica ook in haar politieke ambities altijd aanwezig. Zowel op het gebied van jeugdzorg, cultuur en sport speelde zij regelmatig een voortrekkersrol om jongeren een stem te geven in de gemeenteraad.

Afgelopen dinsdag nam Franca Eurlings – Tonnaer met veel emoties afscheid van het politieke discours. Met een moederlijke arm van de burgemeester om haar schouder, een staande ovatie en een reuze knuffelbeer van wethouder John Aarts beleefde ze haar laatste minuten als fractieleider van D66. Minuten later stond haar opvolger Johan Pas achter het katheder om zijn eerste woorden aan zijn collega’s in de gemeenteraad te richten. Net als Eurlings heeft hij binnen zijn partij eerst een aantal jaren dienst gedaan als burgerraadslid.

 

Met een interview en de onthulling van een showroom gaven hotelier Rino Soeters en zijn rechterhand Debbie Pool afgelopen donderdag een presentatie van hostel The Green Elephant. Het is de bedoeling dat het zesde hotelconcept van LBG-hotels 1 juli aanstaande haar eerste gasten gaat ontvangen. Dit concept gaat zich vooral richten op de zogenaamde digital nomad. Dat zijn mensen uit de jongere generaties die behalve overal op de wereld hun werk kunnen doen bewust bezig zijn gezond en verantwoord te leven. Daarnaast heeft deze sterk in opkomst zijnde wereldbewoner een sterk gevoel voor sociale cohesie en andere vormen van gemeenschapszin. De kamers van The Green Elephant zijn door Debbie Pool en haar team zelf ontworpen en worden Tiny Dream Houses genoemd. In het gastenverblijf gaat ook veel aandacht aan leisure besteed worden. Het concept – volgens Rino Soeters – uniek voor Nederland kan 118 gasten herbergen.

 

Tja, het heeft even geduurd maar dan hebben we ook wat. Boven The Student Hotel is sinds deze week de Bold Rooftop Bar geopend. Tijdens de verbouwingen van het Eiffelgebouw hebben de afgelopen jaren al talloze mensen op het dak van de voormalige aardewerkfabriek een of meer keer kunnen genieten van het machtige uitzicht. Vanaf nu kan dat ook met spijs en drank binnen handbereik. Het was de afgelopen jaren vooral zoeken naar het juiste concept en dito uitbaters van de unieke horecagelegenheid in het Sphinxkwartier. De ervaren Rob Dresen (Rebelle – Brasserie Tapijn) en Shake & Serve man Pieter van Veldhoven zijn uiteindelijk de exploitanten geworden. Dezer dagen wordt het ongetwijfeld dringen geblazen om een plekje te bemachtigen bovenop het dak met een prachtig uitzicht op zo ongeveer heel Maastricht. Want het etablissement mag – vanwege met name evacuatie bij calamiteiten – maximaal 95 gasten tegelijkertijd ontvangen. Voor de liefhebbers van genieten van een prachtig uitzicht wordt het bij goed weer vooral een kwestie van goed pieken of zo nu en dan eens even geduld te hebben.Lees ook