Maatschappelijk Ondernemen Diner een succes!

op 16 december 2016 door Redacteur

Samenwerken en verbinden zijn de ingrediënten voor het succesvolle Maatschappelijke Ondernemen Diner (MOD043-2016), georganiseerd door de stichting Samen voor Maastricht,op woensdagavond 7 december. Ruim 40 bedrijven en vrijwilligersorganisaties waren daarbij aanwezig. Het thema van het vierde MOD043 was: de inclusieve samenleving, iedereen doet mee!

MOD043
Het MOD043 is een ontmoeting van betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties die samen – in nieuwe combinaties (matches) – de kwaliteit van het maatschappelijk leven in Maastricht een impuls geven. Geld is taboe. Het gaat om kennis, kunde en vaardigheden, om helpende handen, om toegang tot netwerken, om materiaal en faciliteiten. Inzet van kennis, kunde, hoofd, handen en hart! De organisaties krijgen hulp van het bedrijfsleven en de bedrijven kunnen iets goeds doen voor hun stad, met gesloten beurzen.

Winnende match: laaggeletterdheid aanpakken
In totaal werden op deze match-avond ruim 66 matches gesloten met een maatschappelijke waarde van ruim een half miljoen. De winnende match was de overeenkomst die Vodafone, Cubiss en Educatour aangaan om samen laaggeletterdheid aan te pakken. Medewerkers van Vodafone krijgen een gerichte training in het signaleren en omgaan met laaggeletterden waardoor voorkomen wordt dat deze groep mensen verder in problemen komt. Laaggeletterdheid belemmert mensen namelijk om volwaardig in de Nederlandse maatschappij te kunnen functioneren. In Nederland gaat het om 1,3 miljoen mensen in de leeftijdsgroep 16 tot 65 jaar!

Hoe ging het in zijn werk?
Vraag en aanbod van de aanwezige bedrijven en organisaties waren vooraf vastgelegd in een handzaam Matchboek, een goede hulp bij het leggen van de nodige contacten. Resto van Harte samen met studenten van het United World College verzorgden de catering en zo werd Maatschappelijke Betrokken Ondernemen concreet ingevuld met de ondersteuning van vrijwilligers van verschillende organisaties in en rond Maastricht. Telkens als er een samenwerking tot stand was gekomen klonk er Match! waarop de aanwezige notarissen de overeenkomst registreerden.

Diner in 2017
Volgend jaar viert Samen voor Maastricht haar eerste lustrum. Het Diner zal dan georganiseerd worden in de hal van het Stadhuis samen met de TOP 25 bedrijven van Maastricht. Dit komt voort uit een match die Samen voor Maastricht met wethouder Jack Gerats maakte tijdens het diner.