Maastrichtse Jennifer Romen rijgt danssuccessen aaneen

op 10 juli 2018 door Stephan Van Appeven TIM-verslaggever

Als iemand succesvol in haar sport is, is het Jennifer Romen wel. De 22-jarige dansschooleigenaresse verzamelde de voorbije jaren een kast met prijzen bij elkaar om van te watertanden. Haar laatste succes behaalde ze als choreograaf van Oxygen, door met deze groep de finale van een talentenjacht op nationale televisie te bereiken.

Ze schreef al drie wereldtitels op haar naam, werd drie keer zowel Europees als Nederlands kampioen en ook de Olympische titel was al een prooi voor Jennifer Romen. De Maastrichtse is ongekend succesvol als hiphopdanseres. Dat begon allemaal op haar twaalfde, toen ze zich begon te interesseren voor het dansvak, waarbij ze geïnspireerd werd door de moves van  ‘The King of Pop’ Michael Jackson. Dat Jennifer haar geld zou gaan verdienen met de sport, is dan ook geen verrassing geweest. Ze geeft les aan de Opleiding Dans Maastricht en sinds twee jaar is ze de eigenaresse van dansschool USDA, Urban School of Dance Arts, gelegen in het centrum van de stad. Daar heeft ze leerlingen uit diverse leeftijdsgroepen. “Het oprichten van de dansschool was een spontane actie. Ik zag dat het gebouw vrijstond  en binnen twee weken was het geregeld”, vertelt Jennifer. Ondanks het succes van de onderneming, verdient ze geen vetpot, maar moet ze wel behoorlijk aanpoten. “Veel mensen denken dat het enorm veel verdiend allemaal. Ik ben echter vaak meer kwijt dan dat ik binnenkrijg. Ik geef de meeste lessen zelf, maar huur ook dansleraren in voor mijn leerlingen. Dan kies ik voor gespecialiseerde coaches. En dat kost een hoop. Maar ach, ik kan ervan leven. Maar als ik een hoger inkomen zou willen, dan moet ik echt een andere baan kiezen.” En daarom is het voor Jennifer fijn dat ze steun krijgt vanuit de familie. Haar moeder helpt mee in de dansschool met wat schoonmaak- en barwerkzaamheden.

Oxygen

Oxygen in actie tijdens Time To Dance

Dansgroep Oxygen is een ander kindje van Jennifer. Dit gezelschap is een beetje de tak die haar school naar buiten toe vertegenwoordigd, ook hier weer in diverse leeftijdscategorieën, met optredens en wedstrijddeelnames. Het niveau ligt er erg hoog en de toelatingseisen zijn streng. Recent nog was Oxygen finalist in het RTL4-programma Time To Dance, met onder meer de wereldbekende choreograaf Dan Karaty in de jury. Op nationale televisie zag Nederland dat de groep van choreografe Jennifer derde werd. “Ik wilde in eerste instantie met volwassen dansers meedoen, maar dat heb ik niet voor elkaar gekregen. Uiteindelijk heb ik een groep samengesteld waarbij de beste uit diverse categorieën samenkwamen. De jongste was tien, de oudste zestien.” Jennifer heeft zelf al vaker meegedaan aan talentenjachten op nationale televisie. Zo behaalde zij als kind de liveshow van Move Like Michael Jackson en met een duopartner kwam ze tot de finale van Holland’s Got Talent. Ze wist dus wel wat haar crew te wachten stond bij Time To Dance. “Ik wist hoe stressvol zo’n deelname kon zijn. Ik heb daarom de kids gezocht die dit het best aan zouden kunnen. We hebben een trainingsperiode van twee maanden gehad. Een hoop tijd en uren zijn daarin gaan zitten. Scholen gaven de leden soms zelfs verlof.”

Ambities

Hoewel Jennifer dus al een behoorlijke waslijst aan successen op haar naam heeft, is er nog een wereld te winnen voor de jonge twintiger. “Ik wil me focussen op mijzelf als danser. Ik ben nog erg jong en nu kan dat. Er komt een tijd dat dit fysiek niet meer mogelijk is. Ik hoop in de toekomst te kunnen werken als (achtergrond)danseres bij grote artiesten of producties. Het is dus niet zo dat ik wil lesgeven totdat ik oud ben en op persoonlijk vlak geen ambities meer heb.” En ook met Oxygen heeft Jennifer nog behoorlijk wat plannen. Ze wil het theater in met haar groep, en ziet ook nog een toekomst weggelegd bij de concerten van André Rieu. “We staan er als Oxygen om bekend dat we moderne dansstijlen gebruiken op oude, klassieke muziek. Dat sluit perfect aan bij de concerten van André Rieu. Bovendien komen we uit Maastricht, dus is die link ook al gelegd”, aldus de ambitieuze Jennifer.