Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 2 december 2019

Maastrichts atletiektalent Siep Trommelen met overmacht Limburgs kampioen cross pupillen

Een dagje uit in het weekend is voor het Maastrichtse gezin Trommelen niet zelden op weg naar een locatie waar een atletiekwedstrijd gehouden wordt. Afgelopen zondag togen Mischa en Jolanda Trommelen en hun twee zonen Jules en Siep naar Landgraaf. Daar vond de Kapellerbosloop plaats. Moest Jules – niet helemaal fit – noodgedwongen langs de kant blijven; zijn 10-jarig broertje kwam als eerste over de finish bij de pupillen A. Het was niet het enige succes van Atletiek Maastricht. Bij de mannencross werd Roel Wijmenga eerste en Rick Paffen finishte als tweede.

Beide waren na afloop van de 36e Sjef van Ooyen Kapellerbosloop goed geluimd. Siep Trommelen en zijn trainer Rick Paffen waren respectievelijk goed voor een gouden en zilveren plak op het officiële Limburgse kampioenschap cross. Moest Paffen dulden dat zijn clubgenoot en torenhoge favoriet Roel Wijmenga hem voorbleef; de jonge Siep liep van start tot finish van zijn cross als de nummer één van zijn leeftijdscategorie.

Voor Siep is winnen in eigen regio eigenlijk dagelijkse kost. Dat klinkt misschien arrogant, maar het is wel de dagelijkse realiteit. De jongeman die samen met zijn broer Jules lid is van Atletiek Maastricht zal overigens niet worden betrapt op opschepperige uitspraken. De 10-jarige atleet is bescheiden en laat vooral zijn talentvolle benen en uithoudingsvermogen spreken. Bijvoorbeeld door in 2017  Nederlands kampioen cross te worden; in dat jaar was Jules de beste van Limburg.

Om sterk te blijven en nog beter te worden gaat de familie Trommelen vaak op pad. “Winnen is leuk, maar je moet natuurlijk wel concurrentie opzoeken”, zegt vader Mischa, in het dagelijks leven de rechterhand van meesterkok Hans van Wolde. Daarom doen Jules en Siep vaak mee aan wedstrijden elders in Nederland; maar net zozeer in België en de rest van de Euregio.

Het talent van competitief sporten hebben de twee overigens van moeder Jolanda. Voor haar maatschappelijke carrière bij Medtronic was zij een fanatiek en niet onverdienstelijk baanzwemmer.

Atletiek Maastricht was afgelopen zondag behoorlijk vertegenwoordigd in Landgraaf. Behalve de succes bij de senioren mannen en het kampioenschap van Siep Trommelen viel er meer te juichen in het Maastrichtse kamp. Jean-Jacques Herings werd derde bij de mannen 50 en bij vrouwen 60 kwam Wendy Houben als eerste over de finish. Bij de meisjes wist Iris van den Heuvel te winnen en werd Emma Aarts in haar leeftijdscategorie derde.

 

 

 Lees ook