Maastricht-Zuidwest

Tot deze wijk behoren de buurten: Biesland · Campagne · Jekerdal · Sint Pieter · Villapark · Wolder. De wijk ligt tussen de Maas en het Albertkanaal. Een groot deel van de wijk ligt op de hellingen van de Louwberg en de Sint-Pietersberg, een uitloper van het Plateau van Caestert. 


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht-Zuidwest. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

 

Lees meer

Foto van Guido

E: guido.schrijnemeeckers [at] maastricht.nl
T: 140 43 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)

Guido Schrijnemeeckers

Gebiedshandhaver

Wat mogen de buurten van je verwachten?

“Samen met netwerkpartners wil ik zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. Daarnaast is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de buurt vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden.”


Voorzieningen in Maastricht-Zuidwest

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht-Zuidwest op de kaart. JE kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

straatje met witte huizen en kerktoren in de verte

Weten wat er speelt en leeft

Hier vind je alle actuele publicaties voor de wijk Maastricht-Zuidwest. Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de andere wijken van de stad? Kijk op de pagina 'Actueel'. 

Lees meer

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons een redactie [at] thuisinmaastricht.nl (e-mail). Wil je een serie foto's of een video meesturen? Stuur die dan via wetransfer.com naar redactie [at] thuisinmaastricht.nl. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat jou zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


afbeelding van grenspaal bij belgische grens

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.