Maastricht-Noordoost

Tot deze wijk behoren de buurten: Beatrixhaven · Borgharen · Itteren · Meerssenhoven. Maastricht-Noordoost omvat het meest noordelijke en meest landelijke deel van de stad. De wijk ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas op een laag liggend terrein. Door het gebied stroomt de beek de Kanjel. Verder grenst de wijk aan de Belgische gemeente Lanaken en aan de Nederlandse gemeente Meerssen.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht-Noordoost. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Jef Schellings

Jef Schellings

Gebiedshandhaver

Wat mogen de buurten van je verwachten?

"Samen met netwerkerspartners wil ik zorgen voor de leefbaarheid in de directe woonomgeving van mensen en de verloedering wil ik aanpakken. Iedere dag is anders. Samen met bewoners wil ik proberen om de problemen samen op te lossen.”

E: jef.schellings [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht-Noordoost

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht-Noordoost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

viaduct van metaal met fietspad

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


ventweg met witte boerderij

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.