MAASTRICHT: Een Baken van Verbinding #1

op 18 mei 2018 door Algemene redactie

Vorige week is in Lumière de première van de korte videoserie ‘MAASTRICHT: Portret van Europa’ van Are We Europe en #Dare to be Grey vertoond. In de serie worden verschillende Maastrichtenaren geportreteerd. Ieder deelt zijn of haar visie over de stad, haar identiteit, de internationalisering van de stad en haar Europese karakter.

Internationalisering
Steeds vaker worden er vraagtekens gezet bij de internationalisering van de stad Maastricht. Waar de een vooral kansen ziet, ziet de ander hoe verschillende gemeenschappen steeds minder vaak met elkaar in contact komen. De stad lijkt snel te veranderen. Tijd dus om te kijken hoe Grijs Maastricht daadwerkelijk is. Tijd om te kijken hoe deze internationalisering nu écht wordt ervaren.

Portretten
Door middel van portretten worden de levens van verschillende Maastrichtenaren in beeld gebracht die zelf vertellen hoe zij kijken naar de stad Maastricht, diens identiteit, en de invloed van de internationalisering op die identiteit. Elk portret wordt in een andere taal opgenomen om zo de diversiteit van Maastricht in beeld te brengen.

In het eerste portret komt Mike Koene aan het woord. Beide ouders komen uit Nederland, maar zelf is hij opgegroeid in Duitsland. Door zijn herkomst en het aanbod aan unieke opleiding besloot hij vijf jaar geleden naar Maastricht te komen, waar hij momenteel met veel plezier woont en werkt.