Lakenweversplein: een groene oase in de stad

De Pompenstraat is in 2023 vergroend. Dit smaakte naar meer! Een groep buurtbewoners had ook een mooi groen idee voor het Lakenweversplein. Hiervoor hadden ze een plan ingediend bij de Burgerbegroting Maastricht. Ze willen het stenen plein veranderen in een groene oase en bron van verkoeling middenin de stad. Een plein waar mensen graag zitten om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Dit was 1 van de plannen die door Maastrichtenaren gekozen is om uit te voeren met budget van Burgerbegroting.

Hoe gaat het eruit zien?

  • De tegels van het plein worden grotendeels verwijderd en vervangen door gras, bomen en wintergroene struiken. Er blijven verharde paden om te wandelen.
  • De bewoners willen ook graag ruimte voor een speeltoestel en een kunstwerk. 
  • Ook is er ruimte voor het plaatsen van bankjes.

Bekijk het ontwerp:

Beplantingsplan Lakenweversplein

Wil je meedenken?

Binnenkort is er een inloopavond voor buurtbewoners. De initiatiefnemers lichten dan het voorlopig ontwerp toe. Ook medewerkers van de gemeente zijn bij de inloopavond aanwezig. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 juni van 18.30 tot 20.00 uur in de Huiskamer aan het Lakenweversplein. Je hoeft je niet aan te melden.

Heb je idee├źn of opmerkingen over het ontwerp? Tijdens deze avond kun je deze doorgeven. Waar mogelijk zullen de opmerkingen verwerkt worden in het definitieve ontwerp. 

Planning 

Als het definitieve ontwerp klaar is, vragen we de vergunning aan en gaat het project in uitvoering. De bedoeling is om eind 2024 te starten met de werkzaamheden.

Contact

Kun je niet naar de inloopavond komen en heb je vragen? Stuur een e-mail naar lakenweversplein [at] maastricht.nl (lakenweversplein[at]maastricht[dot]nl) of naar de initiatiefnemers van het plan. Contactpersoon is Jim Allen,  jim.allen555 [at] gmail.com (jim[dot]allen555[at]gmail[dot]com)

Bekijk de eerste schetsen van de initiatiefnemers:

Lakenweversplein schets
Praatplaat Lakenweversplein

Zo ziet het Lakenweversplein er nu uit:

Lakenweversplein