Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 4 december 2019

Luxe avondje shoppen voor ‘Envida’s’ met Bingo-intermezzo als kers op de taart

Een avondje uit in het sjiekste en bekendste warenhuis van Nederland. Dat genoegen viel dinsdagavond ruim zestig bewoners van diverse Maastrichtse zorgcentra van Envida ten deel. Op uitnodiging van de Bijenkorf en geïnitieerd door Stichting Samen voor Maastricht was de sfeervolle parterre een avond lang het walhalla voor de Maastrichtse senioren. Met medewerkers en vrijwilligers van de zorginstelling als begeleiders en het op z’n sjieks uitgedoste winkelpersoneel de speciale avondgasten op hun wenken bediend, gelijk een bezoek van het Brits vorstenhuis aan het prestigieuze Londense Harrods. Thuis in Maastricht was uiteraard van de partij om mee sfeer te proeven.

Verleden jaar vond deze heerlijke happening voor het eerst plaats. In deze donkere maar door velen ook gezien als de meest gezellige dagen van het jaar trachten tal van bedrijven en instellingen op gepaste wijze invulling te geven aan ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’. Zo ook het Maastrichtse filiaal van het Nederlandse warenhuisketen. Het bracht Manon Machiels van Samen voor Maastricht op het idee om met de Bijenkorf een avond voor bewoners van Envida te organiseren. Na de eerste editie van eind 2018 was het dit jaar: wegens succes geprolongeerd!

Niets werd dinsdagavond aan het toeval overgelaten. Een welkomstdrankje, Bert Biesmans de alleskunner binnen de Bijenkorf was weer discjockey en op diverse lange tafelen waren feestelijk ingericht om te genieten van versnaperingen en een kop koffie of fris. Maar die tafels bleven het eerste uur vooral onbezet. Want of je nu jong bent of tegen de 100 aanloopt: de Bijenkorf –  zeker bij de afdelingen schmuck en de talrijke make-up- en verzorgingseilandjes trekken aan vrijwel ieder mens gelijk een magneet. Doelloos met rollator, rolstoel of te voet wat rondjes maken was er dan ook niet bij. Al snel waren op deze speciale dinsdagavond de pepère tute met daarop het logo van de Bijenkorf. 

Overigens was het opmerkelijk dat het vooral vrouwelijke bewoners van Envida waren die een avondje Bijenkorf deden. De mannen waren letterlijk op de vingers van een hand te tellen. Voor volgend jaar toch ook maar een quotum ten gunste van mannen instellen. Na een dik uur was het toch ook wel tijd om aan tafel te schuiven. Neen niet om een gebakje te nuttigen of andere versnapering. Wat de Windsor’s nooit zullen meemaken in hun favoriete Londense warenhuis gebeurde wel in Maastricht. Het sjieke warenhuis had een heus Bingo-intermezzo voor de Envida’s in het programma opgenomen. Twee Bijenkorf-medewerkers ontpopte zich als professionele Bingo-hosts en hadden tal van prijzen in petto. Uiteraard werd bij de eerste volle kaart niet bingo maar kien geroepen. “V’r zien wel in Mestreech”.

 Lees ook