Jenneke van Genechten
TIM-verslaggever 9 september 2020

Lokaal en lekker: Local7 verenigt aanbieders van streekproducten

In een regio met zo’n grote diversiteit aan streekproducten als in Maastricht zou je het liefst alles willen uitproberen. In en om Maastricht wemelt het van de kleine bedrijven en aanbieders van producten voor de echte bourgondiër. Het zou toch handig zijn als dat grote aanbod overzichtelijk bij elkaar te vinden en te bestellen was… Dankzij het jonge platform Local7 is dat nu ook het geval.

Maurice Dassen (36) is een ondernemer met een passie voor lokaal ondernemerschap. Uit deze passie ontstond zijn ambitie om deze ondernemers vindbaarder te maken en hen aan een grotere afzetmarkt te helpen. “De lokale ondernemer bepaalt het straatbeeld en is belangrijk in de stad. Laten we eerlijk zijn: het is makkelijk om iets te bestellen bij een grote webshop, maar die maakt niet het verschil in onze winkelstraten. Dat doet de kleine winkelier.” Tijd dus voor Maurice om een eigen webshop te beginnen: Local7. “Local7 is het platform waarop lokale ondernemers mooie pakketten, menu’s en arrangementen samenstellen. Lokale producten en belevingen worden zo toegankelijker voor de consument.”

Lancering met pakketten voor zorgmedewerkers

Als kersverse webshopeigenaar heeft Maurice het de afgelopen maanden druk gehad met de lancering. Met de hulp van een marketingbureau maakte hij binnen vier weken van zijn idee een functionerende webshop. De lancering vond plaats op 12 mei, tijdens de Dag van de Zorg. “Zorginstelling Envida was de eerste die pakketten van Local7 cadeau deed aan het personeel. Alle medewerkers kregen een prachtig pakket om de zware tijd van afgelopen lente wat te verlichten.” Sinds de openingsdag presenteert Local7 steeds meer nieuwe samengestelde menu’s en arrangementen.

“Of het nu een kleinkind is dat zijn oma en opa verrast of een bedrijf dat zijn werknemers bedankt – hoe mooi is het om iemand in deze tijd blij te maken met een pakket vol lokale producten?”

“Samen kun je meer”

Lokale ondernemers die hun producten willen verkopen via Local7 krijgen ook hulp bij het samenstellen van pakketten. Maurice: “Wij staan voor verbinding onder ondernemers. Samen kun je meer!” Het helpen van de lokale ondernemers is dan ook de drijfveer achter dit platform. “Zeker nu is het belangrijk dat ondernemers hun producten tegen marktconforme prijzen kunnen verkopen. Zij zorgen voor de identiteit van een stad of regio. Bij hen koop je eerlijke producten, of word je met alle egards ontvangen om een hapje te eten.”

Handig voor bedrijven, heerlijk voor consumenten

Langzamerhand weten ook steeds meer consumenten Local7 te vinden. Via mond-tot-mondreclame verspreidt het nieuws over het nieuwe platform zich door de stad. “Local7 presenteert een uniek aanbod,” vertelt Maurice trots. “Of het nu een kleinkind is dat zijn oma en opa wil verrassen of een bedrijf dat zijn werknemers wil bedanken – hoe mooi is het om iemand juist in deze tijd blij te maken met een pakket vol heerlijke lokale producten?” In eerste instantie is Local7 er vooral voor de consumenten uit de regio, maar Maurice ziet het graag gebeuren dat de streekproducten via Local7 ook hun weg verder in Nederland vinden.

Bewust lokaal

Maurice begrijpt zelf maar al te goed waarom de Limburgse streekproducten zo beroemd en geliefd zijn. “Je krijgt het eten hier vers vanaf de Limburgse bodem rechtstreeks op je bord.” Om deze route zo kort mogelijk te houden, start Local7 binnenkort ook met een eigen bezorgdienst. “Met deze dienst bezorgen we de producten op een snelle en duurzame manier. Duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen zijn namelijk belangrijke thema’s voor Local7.” Met dit bewustzijn, tevreden lokale ondernemers en consumenten die het platform steeds beter weten te vinden, ziet Maurice de toekomst van Local7 zonnig in. “Ik hoop dat we steeds meer lokaal samenwerken, goed vindbaar zijn voor de inwoners van Maastricht en bewust lokaal gaan leven.”

Foto: Loraine BodewesLees ook