Wonen in Limmel

Limmel was ooit een zelfstandig dorp. Het heeft een rijke geschiedenis. Er is een grote mate van sociale samenhang: de inwoners van Limmel voelen zich verbonden met de buurt. Er is dan ook een actief verenigingsleven met onder andere een toneelgroep en fanfare.

Limmel is een rustige woonbuurt. Er is een asielzoekerscentrum gevestigd in de voormalige gevangenis Overmaze. Limmel maakt deel uit van het buurtonwikkelingsplan Noordoost. Het is een zogenaamde krachtwijk. Er is een budget beschikbaar om de buurt te moderniseren, aantrekkelijker en vitaler te maken. Dit budget zal worden gebruikt voor het verbeteren en ontwikkelen van voorzieningen.

In Limmel en Nazareth komt op de grens tussen de 2 buurten een nieuw centrum: Hoolhoes. Lees meer op de website van de gemeente.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.