Wonen in Lanakerveld

Lanakerveld bestaat grotendeels uit agrarisch gebied. Er is veel groen te zien in deze buurt. De meeste woningen zijn boerderijen die uitzicht hebben over de enorme grasvelden van Lanakerveld.

Op Lanakerveld zijn in 2008 resten gevonden van nederzettingen van ±5000 voor Christus. De palen van huizen en afvalkuilen bewijzen dat het ging om mensen die niet meer rondtrekken, maar zich vestigden op één plek. Zij introduceerden hier de akkerbouw.

In Lanakerveld loopt de goederenspoorlijn van Maastricht richting Lanaken. Deze spoorlijn zal worden aangepast aan de sneltram tussen Maastricht en Hasselt volgens het Belvédèreplan.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.