Wonen in het Kommelkwartier

Het Kommelkwartier is het kleinste en dichtstbevolkte kwartier binnen de Singels.

Van de ongeveer 2100 inwoners van deze gemêleerde stadse wijk is het merendeel ouder dan 55 jaar. Daarnaast zijn er veel jongeren tussen de achttien en dertig, alleenwonenden en studenten. Er bestaat een groot aanbod aan kamers en eenpersoonsappartementen en er zijn relatief veel seniorencomplexen. Ook wonen er veel ouderen in de zorgcentra Klevarie en Lenculenhof. Slechts een klein deel van het inwonersaantal bestaat uit gezinnen. Deze verschillende doelgroepen hebben uiteraard verschillende leeftijden, interesses en oorsprongen en zullen in die zin nooit een homogene groep vormen. Wat hen vooral bindt? Ze wonen samen in het hartje van de mooie stad Maastricht! Ze houden van de stad, en maken alles volop mee.

De grootste werkgever binnen het Kommelkwartier is de Universiteit van Maastricht waarvan de buurt ook de hoofdzetel mag herbergen. Daarnaast is het Kruisherenhotel een grote buurtgenoot. Verder kent de buurt een klein aantal kleine ondernemers, o.a. aan de levendige Brusselsestraat met zijn verschillende cafés en gespecialiseerde winkeltjes en de Tongersestraat met vooral broodjeszaken en cafés.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.