Jenneke van Genechten
TIM-verslaggever 16 januari 2019

Kinderen en ouders zijn welkom bij Confetti

Is het een winkel? Is het een lunchroom? Is het een ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders? Ja, ja en ja; Confetti, het family café in het Boschstraatkwartier, is het allemaal. Eigenaren Ruud en Anique stellen hun grote trots aan je voor.

Ruud de Bruijn (31) en Anique Haan (31) zijn de jonge ouders van twee kinderen. Dat het ouderschap prima samengaat met ondernemen, bewijzen ze met hun conceptstore en family café Confetti. Confetti is een bont en veelzijdig project. “Het is een combinatie van een kinderwinkel en een kindvriendelijke lunchroom,” vat Ruud het concept kort samen. “Hier kunnen ouders, vriendinnen, opa’s en oma’s zich even ontspannen terwijl de kids zich vermaken in de speelhoek.” Confetti is echter ook een plek om elkaar te ontmoeten en je tijd door te brengen. “We krijgen van de Maastrichtenaren verbaasde reacties, als ze zien hoeveel ons concept eigenlijk inhoudt. Ons horecagedeelte ligt wat verscholen achter in de winkel, dus onze gasten zijn vooral blijverrast als ze daar kennis mee maken.”

Lunchen met de kids
Confetti was het logische vervolg op Aniques eigen bedrijf in kinderartikelen. De webshop was een schot in de roos en groeide zo snel dat het huis van het stel vol met spullen kwam te staan. Toen Ruud zijn diploma commercieel management haalde, was een fysieke winkel in Maastricht de volgende stap. De inspiratie voor de bijbehorende kindvriendelijke horecazaak kwam van hun eigen ervaringen als jong gezin. “We gingen zelf vaak buitenshuis lunchen, maar met twee kinderen zit je toch minder op je gemak,” vertelt Ruud. Confetti speelt daarom in op de behoeften van ouders met jonge kinderen. “We hebben kinderstoelen en een verschoningsruimte. Ook is er genoeg ruimte voor de kinderwagen. Bovendien zijn de gerechten op onze kaart verantwoord en gezond.”

“Kijk! Daar is meneer Confetti!”

Van cupcakes tot draagdoeken
Daar houdt het niet op: Confetti bruist van de kinderactiviteiten. Op het programma stonden al cupcakeworkshops, yoga voor kinderen, poppenkastvoorstellingen en regelmatige bezoekjes van de kinderkapper. Ook voor ouders is er genoeg te beleven, zoals het maandelijkse draagcafé. “Hier ontvangen moeders gratis advies over het dragen van hun kindje. Ze krijgen uitleg over de verschillende doeken en methodes. Ondertussen wordt er gekletst onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.” Het draagcafé is een verschijningsvorm van Confetti’s ambitie om een ontmoetingsplek in Maastricht te zijn waar ouders betekenisvol met elkaar in contact komen, terwijl de kinderen samen spelen.

Bedankt voor het neerploffen
Dat de Maastrichtenaren Confetti weten te vinden als hun ontmoetings- en ontspanningsplek, maakt Ruud en Anique supertrots. “Onze gasten bedanken ons dat ze bij ons kunnen neerploffen en hun kids hier vrij kunnen laten spelen, ook als ze er een dag doorheen zitten.” Mede dankzij de terugkerende activiteiten heeft Confetti inmiddels een kerngroep aan vaste gasten die een aantal keer per week komen. Bij hun jonge klantjes zijn Ruud en Anique bekende gezichten. “Als ik door de supermarkt loop, dan wijzen kindjes vaak naar mij. Dan roepen ze: ‘Kijk! Daar is meneer Confetti!’”Lees ook