Redactie
6 november 2018

Juwelier Martens Van Lijf: einde aan veertig jaar hoogtepunten

Veertig jaar vol hoogtepunten. Klanten werden vrienden, de zaak werd een begrip in Maastricht en ver daarbuiten. Maar nu is het mooi geweest voor Jean en Ans Martens-Van Lijf en hun dochter Christel. In januari gaat het vermaarde familiebedrijf dicht. “We hebben de deur zelf geopend, en gaan de deur ook zelf sluiten.”

Veertig prachtige jaren
Jean en Ans Martens-Van Lijf en dochter Christel stralen. Zoals ze altijd gestraald hebben in hun zaak in de Maastrichtse Muntstraat. Daar doet ook het naderende einde van hun bedrijf niets aan af. “Wij hebben veertig prachtige jaren gehad. Met de laatste vijf jaren als kers op de taart, in de samenwerking met onze dochter Christel. Onze doelen zijn bereikt, en daarom nemen we vooral in dankbaarheid aan onze klanten en iedereen die ons heeft gesteund afscheid van ons familiebedrijf”, zegt Ans Martens-van Lijf. Echtgenoot Jean knikt instemmend. “We hebben ons altijd vol passie ingezet voor het juweliersvak, en dat blijven we ook de laatste maanden nog doen. En daarna gaan we gewoon verder met genieten, maar dan van een nieuwe periode in ons leven.”

Een nieuwe uitdaging
Bedoeling was dat dochter Christel de zaak van haar ouders zou overnemen. Na zes jaar meedraaien, besloot zij echter op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Ik heb ontzettend veel geleerd, en het was een eer om deze unieke ervaring te delen met mijn ouders. Maar ik moet ook keuzes maken. Mijn ouders hebben veertig jaar geleden de deur geopend, samen draaien we de sleutel in januari voor de laatste keer om.”

Klanten zijn vrienden
Wat de Maastrichtse rasondernemers het meest gaan missen is duidelijk: hun klanten. Bij Juwelier Martens Van Lijf wordt service al sinds de opening van de zaak met hoofdletters geschreven. “Daardoor hebben we een geweldige klantenkring opgebouwd. Klanten zijn vrienden geworden. Tegen hen allemaal zouden we willen zeggen: ‘ne grande merci, thank you en bedaank!”

De exacte sluitingsdatum van Juwelier Martens van Lijf wordt nog bepaald. Uiteraard zal die dag niet ongemerkt voorbij gaan.Lees ook