Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 24 november 2019

Jubileumconcert Fanfare Sint Servatius eindigt met Trichter ode voor Corné van der Meulen

Een mooie concertavond van Fanfare Sint Servatius eindigde zaterdagavond met prachtige emoties. In zaal ’t Paenhuys in Riemst werd die avond door het Bieslandse muziekkorps het 115-jarig bestaan gevierd. Op de bühne ontving de in de Maastrichtse muziekwereld bekende Corné van der Meulen uit handen van wethouder cultuur Jim Janssen de stedelijke onderscheiding De Trichter. De immer bescheiden en aimabele van der Meulen werd tijdens de ‘lofzang’ van de locoburgemeester even overmand door emoties. De musicus staat al 40 jaar bij Sint Servatius op de bok.

De emoties tijdens en bij de uitreiking waren er niet alleen bij Corné van der Meulen. Alles en iedereen met Fanfare Sint Servatius-bloed door de aderen stromend kreeg in de finale van de concertavond een brok in de keel. De musicus is zoveel meer dan alleen dirigent van dit bijna honderd leden tellend muziekkorps. En niet alleen heeft een van de boegbeelden van de Maastrichtse muziekverenigingen die status in musicerend Biesland. Van der Meulen heeft de afgelopen jaren ook een belangrijke stempel gedrukt op de enorme kwalitatieve sprong die Garderizzjemint De Kachelpiepers muzikaal hebben gemaakt.

De Trichter penning werd aan Corné van der Meulen uitgereikt in het jaar dat hij 40 jaar lid is van Fanfare Sint Servatius. Thuis in Maastricht fotojournalist Laurens Bouvrie was zaterdagavond getuige van het concert en De Trichter apotheose. Morgen (maandag 25 november) kunt u een uitgebreide sfeerreportage van het 115-jarig jubileum op deze site vinden. Dat geldt ook voor het laatste Wiecker Tribbenaol. Dat vond zondag in twee etappes plaats in Theater aan het Vrijthof.

 

 Lees ook