Stephan Van Appeven
TIM-verslaggever 17 oktober 2020

Jerome Gelissen: al tien jaar Mister Loco Loco

Jerome Gelissen, ook wel bekend als ‘Mister Loco Loco’ viert dit jaar een jubileum. De zanger zit tien jaar in het vak van soloartiest. Dat laat hij, ondanks alle beperkingen vanwege corona, niet onopgemerkt voorbij gaan.

Een viering in de vorm van een jubileumoptreden zit er vanwege de maatregelen momenteel niet in. Jerome hoopt dit zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg komend jaar nog goed te maken met zijn fans. Wel komt er eind deze maand een dubbel-cd uit met zijn werk. En uiteraard mag ‘Loco Loco’, de plaat waarmee Jerome bekendheid verwierf, niet ontbreken. Een bijzondere uitvoering dit maal. “Er komt een internationale medley van Loco Loco op te staan. Die duurt vier minuten en bestaat uit diverse talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Die laatste taal vond ik het moeilijkst. In het Italiaans moeten de woordjes in het refrein heel gauw achter mekaar.” Verder wijst Jerome op de partymedley die hij voor zijn jubileum-cd opnam. “Dat zijn covers die vele mensen al kennen. In het Nederlands, maar ook eentje met een Engels tintje”, verklapt hij. “Met deze cd ben ik een jaar bezig geweest. Heb hem in verschillende studio’s opgenomen.” Ook wil Jerome de kopers van zijn werk verrassen. “Er staat ook een zigeunerachtige plaat op, een beetje á la Django Wagner.”

Optredens

Jerome geniet met volle teugen van alle sociale aspecten die komen kijken bij het vak van zanger. Hij wordt in reguliere tijden vaak geboekt en weet zelf dat zijn lage vraagprijs daar een rol in speelt. “Ik ben betaalbaar. Ik denk daarbij aan de toekomst. Je kunt in mijn optiek beter niet zoveel vragen en vaak geboekt worden dan één keer te veel willen en nooit meer gevraagd worden.” Maar dat is volgens hem niet de enige reden. “Ik zorg voor de polonaise. Als er iemand is die stemming kan brengen, ben ik dat!” Jerome blijft na een optreden graag hangen in de kroegen waar hij optreedt. En bij die optredens kwam het wel eens de voorbije tien jaar voor dat Jerome meer dan vijf keer op een avond Loco Loco ten gehore bracht. “Tegenwoordig doe ik het nog maar één of twee keer per avond. Er zijn optredens geweest dat ik het na drie keer gezongen te hebben wel goed vond.”

Hoogtepunt

In die tien jaar als artiest noemt Jerome het optreden in poptempel De Melkweg in Amsterdam toch wel als één van de hoogtepunten. “Ik zou optreden bij een herenzitting daar. Omdat op de aanvankelijke locatie brand was geweest, werden we verhuisd naar De Melkweg, daar waar normaal internationale popsterren mogen zingen. Ik was best nerveus. Van de spanning bleef ik met mijn jasje aan de verwarming hangen bij opkomst. Toen ik echter op het podium stond en het vuurwerk ging af, was het nerveuze gevoel weg.” Het plezier dat Jerome beleeft aan zijn werk, blijft onverminderd groot. “Het leukste vind ik de mensen te amuseren. En je komt op plekken waar anderen niet komen.”

Afgunst

Voor Jerome is weinig te gek. Ondanks dat hij daarom vaak met open armen wordt ontvangen op de plekken waar hij zingt, krijgt hij ook te maken met mensen die de draak met hem steken of afgunst. “Maar daar hebben andere artiesten ook last van. Ik lees of hoor het soms niet eens meer. Het gaat erom dat je zelf weet hoe je in elkaar steekt. Toch had ik nooit verwacht dat de afgunst anno 2020 zou groot zou zijn. Er zijn mensen die je geen succes gunnen.” Ondanks dat hoopt Jerome tot in de eeuwigheid door te kunnen zingen. Heeft hij nog doelen wat zingen betreft? “Ik hoop ooit nog met een live band te mogen optreden. Dat is nog wel echt een doel”, droomt Jerome.Lees ook