Wonen in Jekerdal

Het is hier heerlijk parkachtig wonen. Sommige delen doen stads aan, andere weer dorps of zelfs landelijk.

Jekerdal? Volgens veel bewoners een door de gemeente bedacht begrip. Zij wonen nog altijd in Sint Pieter, echte ‘Sint Pieternaren’. Maar over welk gebied hebben we het als we spreken over Jekerdal? Alle bewoning tussen de Luikerweg, Mergelweg en de Jeker.
In de wijk vind je naast grote, prijzige panden, ook modale huurwoningen en her en der een riante uitschieter zoals de bungalow van Melchior. Vanaf de jaren ’50 komt er een goedverdienende middenklasse te wonen, onder wie veel ambtenaren, vaak ‘Hollanders’. De eerste ‘import’. Dat zorgt soms voor wrijving, maar uiteindelijk weet men samen een meer homogene gemeenschap op te bouwen. Actieve verenigingen, zoals SC Jekerdal dragen hier hun steentje aan bij, maar zeker ook bewoners. Zo werd vooral aan de Jekerweg met straatfeesten en activiteiten voor kinderen gezorgd voor sociale samenhang. Oud-inwoners van Jekerdal keren dan ook vaak terug, voor het prettige wonen en de beschermde sfeer.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.