Ironman 2018

op 6 augustus 2018 door George Seelen Buurtreporter

Dit jaar werd er voor de 4e keer het Ironman-spektakel gehouden. Aan deze editie deden 1500 atleten mee, het waren er meer dan verleden jaar.

Ondanks het hitteplan en de tropische temperaturen had de organisatie besloten het evenement door te laten gaan, de atleten zijn goed getraind en in 2015 hadden ze ook te maken met deze weersomstandigheden. Er was speciale aandacht voor een bijzonder deelnemerskoppel (Maastrichtenaren) Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens.

Mathon van Eijsden nam Glenn Wijntjens op sleeptouw omdat Glenn aan een ernstige vorm van een spierziekte lijdt. Mathon zwom vanaf de Griend en trok Glenn in een bootje achter zich aan. Bij de andere disciplines had hij een renfiets om laten bouwen tot een bakfiets en een sportrolstoel is zodanig aangepast dat Glenn de rolstoel 42 kilometer en 195 meter rennend naar de finish kan duwen. De atleten moesten een parcours afleggen van 3,8 kilometer zwemmen, een fietstocht van 180 kilometer en een hele marathon lopen.

 

 

Dit evenement wordt begeleid door de Maastrichtse Reddingsbrigade. Het team dat zich met het zwemgedeelte van de Ironman bezighoudt bestaat uit 110 personen waaronder lifeguards, kajakkers, duikers en waterscouting. Voor 3 uur wedstrijd zijn ze 3 dagen in de weer om alles op te bouwen. De belangstelling voor de start van dit evenement was overweldigend en het publiek liet van zich horen.

Bron: Dagblad de Limburger.

Klik hier voor het fotoverslag.