Geerte Courtens
Buurtreporter 17 september 2019

Iedereen buur(t) in Sint Maartenspoort

Op zaterdag 28 september wordt weer de nationale burendag gevierd. Een dag om stil te staan bij de buren, je buurt en om de onderlinge contacten weer wat aan te halen. In Sint Maartenspoort wordt ook dit jaar weer een ware buren-toer georganiseerd!

In Sint Maartenspoort begint de burendag op 28 september in de Van den Berghstraat. Bij Bep Franssen zijn de buren uit de straat hartelijk welkom voor een lekkere kop koffie, met zeker ook nog iets lekkers erbij. Gewoon, met je stoeltje op de stoep en praten over wat iedereen bezighoudt. Na deze koffie kunt u vanaf 12.00 uur aanhaken in de buurttuin van het KCEM ( Kenniscentrum voor Empowerment). De ingang van die tuin is aan de Louis Loyenstraat. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en zich te laten informeren over de verschillende activiteiten van het KCEM, zoals bv. het Taalhuis.

TIP: Er is een grote kans dat hier allerlei lekkernijen uit de verschillende landen van de cursisten geserveerd worden.

Voor wie lekker wil bewegen is er dan vanaf 13.30 uur  een positief & gezond middag in de buurttuin van Sint Maartenspoort, achter de Gebr. Hermansstraat. Naast optredens van bandjes zijn er sport- en spel activiteiten, kan er lekker ge-jeu-de-bouled worden en is er herfst-knutselen voor de kinderen. Intussen wordt de barbecue opgestookt en in de loop van de middag kunt u een heerlijk stukje gebraad kopen. Alles tegen zeer schappelijke prijzen!

Deelname aan alle activiteiten is gratis en de Burendag in Sint Maartenspoort wordt georganiseerd door het Buurtnetwerk Us Sint Maartenspoort, samen met SV KoKo- KCEM- Mondriaan en vele enthousiaste buurtbewoners!Lees ook