Huren in Maastricht

op 27 januari 2016 door Suzanne Mestrom

Boschpoort, Maastricht 2015

Huur je al een woning in Maastricht? Dan is het slim om te kijken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Dat kun je doen met de rekenhulp van de belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Als je in aanmerking komt voor huurtoeslag dan kun je deze (en andere toeslagen) aanvragen via Mijn Toeslagen. Naast het aanvragen van huurtoeslag kun je wellicht je woonlasten verder verlagen door te kijken of je in aanmerking voor huurverlaging of voor het kwijtschelden van de gemeentelijke belastingen.

 

Wil je een sociale huurwoning vinden? Dat kun je doen via Thuis in Limburg. Je moet je dan wel eerst inschrijven. Na je inschrijving kun je reageren op het woningaanbod van de drie woningcorporaties die in Maastricht actief zijn: Servatius, Woonpunt en Maasvallei. Afhankelijk van de woning kan je inschrijfduur invloed hebben op je kansen om een woning te mogen huren. Schrijf je dus tijdig in, dat kan al vanaf 18 jaar. Mocht je met hoge spoed een woning zoeken dan kun je ook urgentie aanvragen.

 

Naast Thuis in Limburg zijn er nog legio aan andere websites die huurwoningen aanbieden. Zo heb je Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius. Je kunt er ook voor kiezen om tijdelijk te huren (anti-kraak bijvoorbeeld).  Je betaald dan een lagere huurprijs in ruil voor jouw flexibiliteit. Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer,  en Alvast bieden tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.

 

Studeer je in Maastricht? De Engelstalige website www.mymaastricht.nl geeft je informatie over hoe en waar je een studentenwoning kunt vinden. Het kameraanbod in Maastricht kunt je vinden via Maastricht Housing.

Are you a student in Maastricht? The english website www.mymaastricht.nl gives you more informatie on how and where to find student housing in Maastricht.