Geerte Courtens
Buurtreporter 12 februari 2019

Hoeskamer ‘Ut groet geluk’

In de wijk Heugem -Randwyck is sinds eind november 2018 een nieuwe ontmoetingsplek: ‘Hoeskamer ut groet geluk’. Deze huiskamer is gevestigd in de kantine van voetbalvereniging RKHSV – DBSV. Iedere maandag van 13.00 tot 16.00 uur staan de vrijwilligers klaar om de gasten te ontvangen.

‘Hoeskamer Ut groet geluk’ is de droom van Ger Beekhof. Ger woont in Heugem en zag om zich heen dat veel senioren eenzaam zijn. Hij vond een gewillig oor bij wijkverpleegkundige i.o. Milou van der  Schoot en zij gingen samen op zoek naar medestanders. Die werden snel gevonden. Na een grondige voorbereiding en dankzij de gastvrijheid van de voetbalvereniging kon er op 26 november 2018 eindelijk een start gemaakt worden.

Met een team van 8 vrijwilligers en ondersteuning door Maasveld, Envida, SMILE en Trajekt is de huiskamer al niet meer weg te denken uit Heugem en Randwyck. Iedere maandagmiddag maken zo’n 35 tot 50 (grotendeels) senioren gebruik van deze mooie plek. Er wordt gekaart, ge-mens-erger-je-niet, geknutseld en veel gepraat. Het eerste kopje koffie is altijd gratis. Regelmatig vindt er een extra activiteit plaats, maar ontmoeting met buurtgenoten is iedere keer weer de mooiste activiteit. Een fijne plek en een mooie aanwinst voor de wijk!Lees ook