Algemene redactie
26 maart 2020

Hoe kan ik helpen?

Hoe kun jij iets betekenen voor een ander in deze crisistijd? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Jouw initiatief op deze pagina? Mail: steunpuntcorona@maastricht.nl 0f bel 043 350 40 40.

Snel naar

 

Zorg

Help onze helden

Helponzehelden.nl verbindt vrijwilligers aan (cruciale) organisaties die problemen ondervinden van het Coronavirus.
Meer info: www.helponzehelden.nl

Gezocht: hulpkrachten voor de ouderenzorg

De werkdruk in de ouderenzorg in verpleeghuizen en in de thuiszorg is hoog. En alle hulp is welkom. Meld je daarom aan als vrijwillige hulpkracht. De Academische werkplaats ouderenzorg Zuid-Limburg (AWOZ) zorgt er dan voor dat jouw gegevens bij de zorginstellingen terechtkomen. Zij nemen als dat nodig is contact met je op om beroep te doen op je hulp. Als de coronacrisis voorbij is worden je gegevens ook weer verwijderd uit de database.
Meer info: www.academischewerkplaatsouderenzorg.nl

Maak het verschil bij MUMC+

Het academisch ziekenhuis zoekt extra ondersteunend personeel. Mensen die de schouders eronder willen zetten. Het is geen vrijwilligerswerk. Aanmelden kan online via de website van MUMC+.

Praktisch

Je wilt helpen boodschappen te doen, de hond uit te laten of medicijnen op te halen. Laat op 1 van onderstaande platforms je gegevens achter en bied je hulp aan:

Helpelkaar.nu: platform voor hulpvragen en hulpaanbod

Het platform is gecreëerd voor mensen die hulp nodig hebben én voor mensen die hulp willen aanbieden. Vrijwillig, gratis en vanuit sociale betrokkenheid. Hulp vragen of aanbieden kan hier snel en eenvoudig. Vanaf de computer en smartphone. Zonder in te loggen, maar wel met aandacht voor veiligheid en privacy.
Meer info: helpelkaar.nu

Whapp van Wehelpen

Wehelpen verbindt buurtgenoten rondom vraag en aanbod, zeker in deze moeilijke tijd. Wil jij er zijn voor buurtgenoten? Maak jouw hulpaanbod met trefwoorden zichtbaar op wehelpen. Een duidelijk profiel met een foto en korte tekst is ook belangrijk.
Meer info: ga naar www.wehelpen.nl of download de app Whapp in jouw store.

Een online prikbord om mensen met elkaar in contact te brengen

Vooral in deze tijd zijn er veel gewone mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er meer mensen die bereid zijn dat handje te geven. Het prikbord gewoonmensen.nl brengt vraag en aanbod samen. Samen helpen we elkaar, doe je mee?
Meer info: www.gewoonmensen.nl

In contact/verbinden/sociaal

Trajekt helpt en helpt je helpen

Trajekt geeft tips en handvatten om elkaar en buurtgenoten te helpen.
Meer info: www.trajekt.nl

Financieel

Financiële hulp als jij je kwetsbare buren helpt

Voor (groepjes) bewoners die kwetsbare buurtgenoten willen helpen en hierbij wat financiële ondersteuning nodig hebben. Soms kost die hulp geld. Denk aan initiatieven die eenzaamheid bestrijden of dak- en thuislozen in de buurt helpen opvangen. Via de site kun je aangeven wat je van plan bent, voor wie en wat je nodig hebt. Per aanvraag heeft kleinecoronahulp.nl een maximale bijdrage van 2.500 euro beschikbaar.
Meer info: www.kleinecoronahulp.nl

For internationals

MIVOC-20: stay in touch – online community for internationals

Join the Maastricht International Virtual Online Community for 2020. MIVOC-20 is joint initiative from Maastricht University, News in English – RTV Maastricht and Expat Centre Maastricht Region. We are pleased to welcome you as a member of this platform and help you stay in touch with other internationals during these times of social distancing caused by the Coronavirus.
More information/join: mivoc-20.slack.comLees ook