Wonen in Heugemerveld

Heugemerveld (vroeger Akerpoort) wordt omringd door de buurten Céramique en Wyck. De combinatie van nieuwbouwwoningen en bestaande bouw maakt dat de buurt aantrekkelijk is voor senioren en gezinnen.

Hoewel Heugemerveld niet beschikt over veel voorzieningen, wordt dit gebrek opgevangen door de omringende buurten. Dankzij de ligging aan de A2 en de rondweg om Maastricht is de buurt gemakkelijk te bereiken. La Belletsa is de levendige kern van de Heugemerveld. Deze centrale ontmoetingsplek is een samenwerking tussen onder andere basisonderwijs, peuterspeelzaal, kinderopvang en buurtverenigingen Verder is er een woonzorgcomplex met vijftig zorgappartementen en servicevoorzieningen.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.