Wonen in Heugem

Heugem is een landelijk dorp dat dicht bij de Jachthaven Pietersplas ligt. De inwoners hebben het geluk te mogen genieten van een mooi uitzicht op onder andere de Maas en de Sint Pietersberg. Heugem is geen echte stadsbuurt.

Dit is te zien aan de dorpskern en het agrarische karakter. De buurt beschikt over een groot aantal voorzieningen door het het buurt- en winkelcentrum. En heeft een actief verenigingsleven met verenigingen als de harmonie en de voetbalvereniging. In Heugem staan niet alleen veel kleine eengezinswoningen en appartementen voor alleenstaanden, maar bijvoorbeeld ook een nieuw zorgcentrum met aanleunwoningen voor senioren.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.