Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 30 november 2020

Het ‘Avontuur’ zit er op; in Maastricht kan weer volop worden genoten van sfeerverlichting-wandelingen

De klus is geklaard. De mannen en vrouwen van Avontuur Limburg zijn de afgelopen maanden weer met man en macht in de weer geweest om de binnenstad van Maastricht en tal van andere gemeentes in Limburg volop met sfeerverlichting vol te hangen. District-manager van Avontuur Limburg, Carlo Maessen,  is inmiddels de tel kwijt;  met miljoenen led-lampjes versiert het bedrijf jaarlijks bomen, lantaarnpalen, zelfgemaakte guirlandes en andere objecten waar sfeerverlichting een extra dimensie geeft aan de omgeving. En de tip voor dit jaar is niet anders dan voorgaande jaren: waarom altijd de drukte opzoeken van de binnenstad overdag; Maastricht is in december op zijn mooist in de avonduren en de anderhalve meter kan in de vroege of late avond moeiteloos in acht genomen worden.

De komende dagen gaat stadsfotograaf Laurens Bouvrie van station tot Emmaplein zijn best doen de meest sfeervolle verlichte straten en plekjes van de stad te vinden. Carlo Maessen ging vandaag al met de Thuis in Maastricht stadschroniqueur al een voorproefje nemen. De manager van Avontuur Limburg is erg in zijn nopjes met het resultaat van editie 2020. “We hebben naar mijn weten nog nooit zo voortvarend ons werk kunnen doen dan deze keer. Werkelijk alles zat mee. Dat geeft uiteraard naar de feestdagen toe een lekker gevoel.” De meest opvallende ‘Kerst-uiting’ van dit jaar is ongetwijfeld de metershoge naaldboom en de twee ‘Mestreechter Stare’ op het Vrijthof. Dit jaar geen Kerstmarkt inclusief schaatsbaan en reuzenrad die dagelijks door duizenden mensen wordt bezocht. Deze keer moeten de bezoekers van de stad het doen met deze sfeerobjecten pal voor de Sint Servaasbasiliek en de Hoofdwacht.

De komende weken bieden volop de gelegenheid om op het gemak en zonder ‘over de köp te hoeven lopen’ een fraaie avondwandeling te maken begeleid door heel veel sfeerlicht. Ga dus een of meerdere keren op pad en ontdek de mooiste verlichte plekken in de stad. Wordt uw favoriet een van de bekende pleinen? Of komt u een andere plek tegen die door de sfeerverlichting wordt door u wordt gebombardeerd tot favoriete decemberplek van Maastricht. Laat het ons in gerust in woord en beeld weten.

Een dezer weken in ieder geval een uitgebreid fotoreportage van het magische licht van Maastricht door Laurens Bouvrie.Lees ook