Zomerkamp Heppie bij de Liewe

op 10 augustus 2018 door George Seelen Buurtreporter

Het leeuwenpark in Wittevrouwenveld gelegen aan de achterzijde van het Trefcentrum is de afgelopen week omgetoverd tot een echt jeugdkamp. Ruim 100 kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud hebben een hele week lang kunnen slapen in hun tent op het zomerkamp. Lekker vakantie vieren dus in je eigen buurt.

Deze camping wordt georganiseerd door Jeugdclub ‘de Happy Kids’ uit bovengenoemde wijk en ze organiseren dagelijks activiteiten met een thema voor de Happy Kids, zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Zo was er o.a. deze week een Flower Power dag, een sprookjesdag en op vrijdag (de slotdag) wordt er een een carnavalsdag georganiseerd.

Afgelopen donderdag avond was er een kinderdisco en werd er door de Maastrichtse groep Ziesjoem een optreden gegeven. Onder de optredens door moesten de vrijwilligers (ruim 20 waren er deze week actief) alle zeilen bij zetten om de tenten en partytenten niet de lucht te laten ingaan.

Het was een zeer gezellige avond en goed om te zien dat de buurt hierbij betrokken werd en het spektakel kwamen aanschouwen. Pastoor Mattie Jeukens was een van de aandachtige toeschouwers.

Bron: de Limburger

Bekijk hier het volledige fotoverslag.