Wonen in Heer

Heer is een Maastrichtse buurt met een eigen, dorps karakter. Traditie en cultuur zit er in de harten van de mensen.

Dat zie je o.a. terug in de kermis, de processie, een grote goed draaiende voetbalclub, twee harmonieën en buurtontmoetingsplek ‘Aen de Wan’ . Door de hele buurt zijn dagelijks activiteiten van de vele verenigingen. Heer kent ook een stabiel buurtplatform.

De samenwerking in Heer werpt zijn vruchten af. Er is een plan (“Heer en meester”) voor de wijkvernieuwing, met investeringskosten van bijna 40 miljoen. Beleggers en particulieren zien dat de 7000 bewoners van Heer in de wijk blijven wonen en ook hun boodschappen hier blijven doen. Met meer dan 100 winkels gaat dat prima. De winkelcentra bedienen ook de omliggende wijken en dorpen.

Mensen wonen er graag; de waardering voor de woonomgeving is met een 7.3 bovengemiddeld. De voorzieningen, veiligheid en sociale samenhang zijn redelijk goed. Het verhouding tussen koop- en huurwoningen ligt op 46 – 54 %. Met 55 % zijn er wat meer ‘ouderen’ in Heer.

Wie lekker wil wandelen in Heer doet er goed aan de 7 km lange wandelroute te volgen langs 12 trafohuisjes die heuse kunstwerken zijn geworden. Een resultaat van project ‘Kunst in de Wijk’, in 2012 gerealiseerd door diverse Heerse verenigingen.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.