Sandra Schols
TIM-verslaggever 29 mei 2020

Handen uit de mouwen voor het nieuwe RKBFC-buurtpark

Op de officiële opening van het nieuwe buurtpark in Boschpoort en Bosscherveld moeten we nog even wachten. Wel kunnen we er alvast de handen uit de mouwen steken. Waar vroeger de voetballers van RKBFC hun balkunsten vertoonde, is nu plaats gemaakt voor een park met volkstuintjes en fruitbomen. In de toekomst komt er nog een speelplaats bij. Maar eerst is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel

Juist nu we, naar alle waarschijnlijkheid, met z’n allen nog vaak thuiswerken en thuis moeten vertoeven is het lekker om even buiten te zijn. “Wij kunnen nog flink wat hulp gebruiken om het hele park in orde te krijgen”, legt Dré van den Broek, voorzitter van de stichting leefbaarheid Boschpoort en Bosscherveld uit.

Jaren wachten

De lang gekoesterde wens van de buurtbewoners lijkt nu eindelijk in vervulling te gaan. “Nadat de voetbalvelden werden gesloten wilden wij als buurtnetwerk graag een groene ontmoetingsplek creëren voor de buurtbewoners. Door diverse omstandigheden, onder andere grondvervuiling en de daarop volgende saneringen, heeft het ruim zeven jaar geduurd voordat wij eindelijk aan de slag konden. Op 15 november van het afgelopen jaar werd de grond dan eindelijk vrijgegeven. Op 16 november plantte wij de eerste fruitbomen.” Sindsdien is er al het een en ander veranderd in en rondom het park. “Naast de fruitbomen hebben we ook enkele volkstuintjes gemaakt die nu onderhouden worden door mensen uit de buurt. Het hele park is omheind en we zijn volop bezig om de gemaakte plannen, zoals een Amfitheater, de kinderspeelplaats en de fruitweide, te maken en te onderhouden. Dit kost echter veel tijd’’, aldus Dré. 

Handige Harry’s

Klussen in het buurtpark gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM, op gepaste afstand van elkaar. “Met een terrein van 20.000m2 moet dat ook niet zo’n groot probleem zijn”, aldus Dré. “Vele handen maken licht werk, dat hebben we al meerdere malen mogen ervaren. In deze bizarre tijd willen we de buurtbewoners nog meer onderdeel laten uitmaken van het park. We vragen iedereen die een beetje handig is en een paar uurtjes per week tijd heeft, om zich te melden. Samen maken we het park klaar voor de grote opening. Er zijn verschillende klusjes die opgepakt kunnen worden. Dat varieert van groenonderhoud tot verfwerkzaamheden, maar ook een stuk houtbewerking en een paar technische klusjes. We hopen dat we er samen een mooi park van kunnen maken, zodat de buurtbewoners, jong en oud, hier samen kunnen gaan genieten.”

Meehelpen aan de opbouw van het buurtpark in Boschpoort en Bosscherveld? Aanmelden kan via info@slbb.nlLees ook