Fanclub Tom Dumoulin krijgt nu echt vorm

op 18 mei 2018 door Sandra Schols TIM-verslaggever

Terwijl Tom Dumoulin zelf momenteel keihard knokt voor een mooie prestatie in de Giro d’Italia wachten de oprichters van zijn fanclub geduldig op groen licht van de Kamer van Koophandel. Ook moet er nog een  bankrekeningnummer komen. Maar daarna kunnen ze dan ook echt aan de slag. Binnenkort kan iedere wielerfanaat / Dumoulin-liefhebber zich aansluiten bij de fanclub van onze Maastrichtse wielerheld. 

Wat begon als een Facebookpagina (opgericht door Theo Hoofs) met interessante weetjes en nieuwsartikelen over Tom Dumoulin mondde uit in een heuse community met inmiddels ruim 2300 leden. Vorig jaar maakte Jannie en Theo al bekend dat ze plannen hadden om een officiële fanclub op te richten. Nu, ruim een jaar later, lijkt het dan eindelijk echt zover te zijn. Voor €30,- per jaar krijgen leden een officieel fanclub t-shirt, twee keer per jaar een prachtig  magazine thuisgestuurd en kunnen ze hun wielerheld ontmoeten op de fandag. “Het t-shirt wordt pas na de Giro onthuld”, legt Jannie Dreessen, voorzitter/penningmeester uit. “We moeten natuurlijk eerst even afwachten wat Tom nog gaat presteren. Voor ons als fanclub is dit wel hét moment om naar buiten te treden. Je moet het ijzer smeden als het heet is”, aldus Jannie. “Het T-shirt wordt elk seizoen aangepast. Alle prestaties van Tom zullen op het wielershirt vermeld worden. Daarnaast willen we ook twee keer per jaar een magazine uitbrengen. Het eerste magazine komt vermoedelijk ergens tussen de Hammer-series en de Ronde van Frankrijk uit. Het tweede magazine ergens in de periode van het Wereldkampioenschap.” In het magazine zijn niet alleen veel nooit vertoonde foto’s van Tom te vinden, maar er staan ook bijdrages in van onder andere journalist / wielerfanaat Sander Kleikers. 

Tom is en blijft bescheiden

Zowel Jannie als ook Theo Hoofs (oprichter Tom Dumoulin fanclub Facebookpagina) hebben Tom al regelmatig ontmoet. “We hebben al meer dan eens een praatje gemaakt, maar wij laten Tom verder met rust. We hebben veel respect voor zijn sportieve prestaties. Als we de kans krijgen laten we hem dat wel weten. Tom is een jongen van weinig woorden en dat is ook prima zo. Als het aan hem gelegen had, was er ook nooit een fanclub gekomen, maar na de successen van het afgelopen jaar zag zijn management (en ook Tom) in dat het er nu toch echt eens van mocht komen.” Om de fanclub op te richten was er geen officiële toestemming nodig. “Maar het is toch wel heel erg fijn om te weten dat Tom het wel ziet zitten”, legt Jannie uit. “We willen hem natuurlijk niet tegen de haren in strijken.” Later dit jaar zal er ook nog een fandag georganiseerd worden. 

Investeren in jeugd wielrennen 

Zowel Tom als zijn management bemoeien zich verder niet met het wel en wee van de fanclub. “We zijn alleen overeen gekomen dat we één keer per jaar de financiële stukken laten zien. We mogen geen geld verdienen over de rug van Tom, maar dat is ook logisch. Dat is ook absoluut niet onze insteek”, aldus Jannie. “We willen mooie dingen maken en organiseren voor de wielerfan.” De komende weken is het dus nog even wachten op alle papieren, maar de oprichting van de Dumoulin fanclub laat nu niet lang meer op zich wachten. “Alle communicatie verloopt via onze Facebookpagina. Daar waar het in 2015 allemaal mee begon. Als er mensen interesse hebben in een lidmaatschap adviseren wij hen ook onze pagina goed in de gaten te houden.” 

(Foto’s Jannie Dreesen / Tom Dumoulin fanclub) 


Ontdek jouw buurt

Kies jouw buurt op de kaart

Laatste berichten