Expositie Peer-M uit de Armoede

op 17 mei 2018 door Jack van Gelooven Buurtreporter

Samen met Tip Top Mariaberg organiseert de Sociale Alliantie de expositie ‘Peer-M uit de Armoede’ in het buurtcentrum aan de Anjelierenstraat 35. Sjoerd Cratsborn vertelt over de totstandkoming en uitwerking het project.

Op steeds meer plaatsen werken we samen aan bestaanszekerheid. We worden zelf actief. Bijvoorbeeld door samen te gaan ondernemen en zo te ontsnappen uit een situatie met weinig inkomen of zelfs armoede. Zo nemen we de regie over ons eigen leven terug. Het heft weer zelf in handen. Daarbij laten we ons steeds vaker inspireren door coöperatief denken. En.. waarom zou je ook moeilijk doen, als het samen kan?

Expositie
De expositie ‘Peer-M uit de Armoede’ gaat over het gezamenlijk bereiken van doelen die voor ieder apart veel lastiger te bereiken zijn. De Sociale Alliantie heeft hierin een negental initiatieven uit het land samengebracht. Foto’s , filmpjes en een boek, samengesteld ter lering en ter inspiratie. Deze tentoonstelling reist door het hele land en is binnenkort dus in Mariaberg – Maastricht.

Na de opening van de foto-expositie op 24 mei om 16.00 uur is deze expo tot en met 5 juni doorlopend te zien tijdens de reguliere openingstijden van het buurtcentrum.

Workshops
Naast de expositie worden er diverse (gratis) workshops georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze vorm van sociaal ondernemen. Ook voor beroepskrachten van gemeentes en instanties die te maken krijgen met ondernemende burgers die van start willen.

Meer weten en inschrijven? Ga dan naar onze Facebook-pagina. Hieronder zie je een interview met Sjoerd Cratsborn, waarin hij vertelt over de totstandkoming en uitwerking van het project.