Maastricht Sport
8 juli 2020

Even bellen met… Jan

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en buiten sporten op gepaste afstand is toegestaan, kunnen de sportvrienden van Maastricht Sport weer deelnemen aan hun vaste beweeggroepen. Hoe is het om weer buiten, in gezelschap te sporten? Is het lastig om de algemeen geldende richtlijnen van het RIVM op te volgen? En, wat hebben ze het meest gemist? We bellen met beweeggroep-deelnemers om even bij te praten.

Vanwege het coronavirus lagen de beweeggroepen van Maastricht Sport de afgelopen tijd stil. Sinds 2 juni zijn de lessen weer hervat. Althans, de lessen die in de buitenlucht plaatsvinden. Volgende week zullen ook weer de eerste lessen binnen plaatsvinden. Jan de Bruin (80) is een van de sportvrienden van Maastricht Sport die eindelijk weer kan deelnemen aan de Buitengewoon Fit beweegles. Hoewel Jan de afgelopen tijd zichzelf in beweging heeft gehouden, is het toch weer heel fijn om samen in beweging te zijn. Op gepaste afstand.


Hoe gaat het? Ben je de tijd goed doorgekomen?
“Goed. We hebben gelukkig tijdens de intelligente lockdown ontzettend mooi weer gehad. Iets waar ik voor leef. Ik ben iedere dag een stuk gaan wandelen of fietsen. Niet alleen om in beweging te blijven, maar ook om lekker in de buitenlucht te zijn. Alleen maar thuiszitten is niet mijn ding.”

Ben je thuis een beetje in beweging kunnen blijven?
“Ook al is het maar drie keer per week een uurtje dat ik normaal sport bij Maastricht Sport, toch mis je dat. Naast dat ik iedere dag wel even buiten te vinden was, heb ik ook regelmatig het schema van Maastricht Sport erbij gepakt. Om nog even wat extra oefeningen te doen.”

 Hoe is het om weer buiten in gezelschap te sporten? Welke lessen volg je?
“Hoewel ik normaal drie lessen per week volg, ben ik nu al enorm blij dat ik één keer per week weer richting Maastricht Sport kan voor een Buitengewoon Fit beweegles. Het is heerlijk om onder de mensen te zijn. Vanaf volgende week start het zomerrooster waaronder ook weer twee lessen, die binnen plaatsvinden. Heerlijk.”

 Is het lastig om gepaste afstand te houden en de extra maatregelen op te volgen tijdens de lessen?
“Gelukkig gaat dat heel goed. Al vergeet je het af en toe ook als je met elkaar in gesprek bent. Je gaat steeds dichterbij elkaar staan en dan vergeet je de 1,5 meter nog weleens. Maar gelukkig attenderen we er elkaar goed op.”

 Wat heb je het meest gemist?
“Toch wel het echte contact. Even een praatje maken, dat is toch anders dan een appje sturen.”

 Waar geniet je nu extra van… Wat eerst niet mocht en nu weer wel?
“Eerst kon ik ook al genieten van het mooie weer, maar sinds de coronacrisis ben ik het nog meer gaan waarderen. Even naar buiten, een wandeling maken, even een rondje fietsen. Dat zijn de fijne dingen in het leven.Lees ook