Maastricht Sport
15 mei 2020

Even bellen met… Bert

Het is wat, dat thuiszitten. Je vaste beweeggroep die niet doorgaat, de sportmaatjes die je moet missen en dat gezellige kopje koffie dat voorlopig niet kan. Hoe vergaat het de sportvrienden van Maastricht Sport in deze tijd? Hoe houden zij zichzelf in beweging en hebben ze nog tips? De komende tijd belt Maastricht Sport met haar beweeggroep-deelnemers om even bij te praten.

Bert: “Ik houd me bezig met de dagelijkse dingen; in de tuin werken, boodschappen doen en even een ommetje maken met mijn vrouw.”

Dankzij het corona-virus ligt veel stil. Zo ook het vrijwilligerswerk en de gymgroep waar Bert Moens uit Daalhof wekelijks aan deelneemt. Voor Bert is woensdag, sportdag. Ondanks dat zijn vaste sportdag tijdens deze corona-crisis in het water valt, vermaakt hij zich wel. Gewoon met de alledaagse dingen.

Hoe gaat het? Hoe waren de eerste weken thuis voor jou?
“Het gaat eigenlijk wel zijn gangetje. Normaal staat de woensdag voor mij in het teken van sporten, dat valt nu weg. Maar ik houd me bezig met de dagelijkse dingen; in de tuin werken, boodschappen doen en even een ommetje maken met mijn vrouw.”

Hoe vaak sport je normaal?
“Normaal open ik iedere woensdagochtend om 09.15 uur Sporthal Daalhof, waar ik vervolgens een badminton les volg en tegelijkertijd begeleid. Ik werk al meer dan twintig jaar als badminton vrijwilliger, sinds 2011 bij Maastricht Sport. Ik geef zelf geen les, maar ik help mee. Ik probeer nieuwkomers tips te geven en sta deelnemers te woord. Daarnaast deel ik iedere woensdagmiddag mee aan de gymgroep. Woensdag is sportdag.”

Hoe blijf je thuis in beweging? Sport je al buiten in gezelschap?
“Ik probeer thuis af en toe de oefeningen te doen die ik van Maastricht Sport heb gekregen. De hulpmiddelen als gewichten en elastische band heb ik hier. Zo probeer ik ook thuis mijn conditie een beetje op peil te houden. Ook heb ik een crosstrainer, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Ik pak liever mijn ‘echte’ fiets om heerlijk in de buitenlucht een aantal kilometers te maken. Dit doe ik dan ook regelmatig.”

Heb je nog tips voor anderen om thuis en/of buiten in beweging te blijven?
“Daarvoor moet je niet bij mij zijn. Ik geef liever tips tijdens de badminton lessen aan nieuwkomers. Ik kan niet wachten om dit weer te mogen oppakken.”

Wat ga je als eerste doen zodra deze crisis voorbij is en sporten op alle mogelijke manieren weer mag?
“Als we weer mogen ben ik als eerste op woensdagochtend om 09.15 uur bij de sporthal om de deuren te openen. De rackets staan klaar en ik kan niet wachten om weer tegen een shuttle te meppen.”

 Lees ook