Algemene redactie
14 maart 2019

Europe: Stories of Love and Hate

De vijfde editie van Story-Line vindt plaats op 26 maart in Lumière Cinema Maastricht. Literatuur, film, journalistiek en Spoken Word: op dinsdag 26 maart geen politici maar verhalenvertellers over Europa.

Europakenner en publicist Mathieu Segers (Maastricht) gaat met de bekende Italiaanse auteur Francesca Melandri (Rome) in gesprek over Italië en zijn donkere, koloniale verleden. Ook spreekt hij de Nederlandse schrijver Lodewijk van Oord (Maastricht), die een roman schreef over de gecompliceerde relatie van Europeanen met Afrika.

Filmcriticus Dana Linssen (Amsterdam) geeft een mini-college over de rol van Europa in films en interviewt de Nederlands-Bosnische filmmaker Ena Sendijarevic (Amsterdam/Berlijn) aan de hand van clips uit haar films. Ze zullen praten over Nederland en het voormalige Joegoslavië en wat ‘Europeaan zijn’ eigenlijk betekent.

De jonge Vlaamse Spoken Word artist Samira Saleh (Brussel) schreef speciaal voor Story-Line gedichten over Europa. En het journalistieke platform Are We Europe laat in een expositie een deel van hun project ‘Edges of Europe’ zien, waarin jongeren uit landen aan de grenzen van Europa vertellen over hun leven.

Het programma is volledig Engelstalig.

Details en kaartverkoop
Locatie: Lumière Cinema Maastricht
Datum: dinsdag 26 maart, 19.30-22.30 uur
Tickets: 15 euro, studenten 8 euro, te verkrijgen via lumiere.nl

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie.

Story-Line wil het lokale en internationale publiek van Zuid-Limburg aanspreken. Ze brengt in elke editie verhalenvertellers uit verschillende disciplines bij elkaar rond een thema: schrijvers, filmmakers, journalisten, dichters, publicisten, rappers.Lees ook