EMBRACING EXCHANGE

op 18 mei 2018 door Redactie

Top-design van 60 ontwerpers uit regio Keulen/Eindhoven/Maastricht in Eiffelgebouw

Van 1 juni t / m 10 juni 2018 presenteert EMBRACING EXCHANGE werk van zestig geselecteerde ontwerpers uit de regio’s Keulen, Eindhoven en Maastricht. De tiendaagse expositie toont state-of-the-art design uit deze drie gebieden en zal plaatsvinden in het Eiffelgebouw in het Maastrichtse Sphinxkwartier. Tijdens de de expositie worden in hetzelfde gebouw verschillende events door een levendige scene uit de creatieve industrie geprogrammeerd.

EXPOSITIE
De tentoonstelling bestaat uit een zestal verschillende ‘collecties’ samengesteld door de curatoren Maurer United Architects, Sabine Voggenreiter, Leonne Cuppen en Chequita Nahar. ‘Material Designers’ toont Eindhovense en Zuid-Limburgse ontwerpers met de focus op materialen. ‘Generation Köln’ toont een nieuwe generatie van Keulse ontwerpers. ‘Space Invaders’ toont het werk van Limburgse (interieur-) architecten. ‘Southern Treasures’ toont de beste alumni van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. ‘Jwls Jwls’ toont contemporary jewelry. ‘Images Imagined’ toont grafische werken. De expositie vindt plaats op de eerste verdieping van het ‘Eiffelgebouw’ en is via lift en trap bereikbaar. De entree is gratis.

PROGRAMMA
Tijdens de tiendaagse expositie worden extra programmaonderdelen op locatie georganiseerd voor en door ontwerpers bedrijven, instellingen, bewoners en bezoekers, actief en geïnteresseerd in het Sphinxkwartier. Zo vinden er lezingen en debatten plaats over actuele thema’s op het gebied van de ‘creatieve industrie en erfgoed’, ‘cultuur en onderwijs’, ‘economie en internationalisering’, ‘wetenschap en innovatie’. In het programma wordt samengewerkt met instanties in het omliggende Sphinxkwartier, zoals de Muziekgieterij, Bureau Europa, Forza Fashion House en het Maastricht LAB.
Raadpleeg de website http://embracing.exchange voor het actuele programma.

SPHINXKWARTIER

Het ‘Eiffelgebouw’ is een recent gerenoveerd, iconisch fabriekscomplex van sanitairfabrikant Koninklijke Sphinx in Maastricht. Het gebouw heeft een authentieke industriële uitstraling en staat symbool voor de nieuwe stedelijkheid van Maastricht. De gebiedsontwikkeling eromheen is in volle gang, het postindustriële Sphinxkwartier krijgt steeds meer vorm. In het gebied zijn veel creatieve ondernemers, showrooms en cafés gevestigd.

AMBITIE
EMBRACING EXCHANGE heeft het doel, Nederlandse en Duitse ontwerpers, makers en instellingen met elkaar te verbinden. Het meerjarenprogramma richt zich op design hotspots Eindhoven, Keulen en Maastricht. Tijdens de afgelopen vier edities heeft EMBRACING EXCHANGE 35.000 bezoekers bereikt. Daarmee is een interregionaal netwerk van samenwerkende instituten opgezet.

PARTNERS
EMBRACING EXCHANGE is geïnitieerd door Dutch Design Exchange Maastricht en Passagen Interior Design Week Köln. Het project is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Stadt Köln. Andere partners zijn de designers, Dutch Design Exchange Maastricht, Passagen Interior Design Week Köln, Maastricht Academy for Fine Arts and Design (MAFAD), Nederlands Consulaat-General Düsseldorf, Yksiconnect Eindhoven, Arcus, Hogeschool Zuyd, Bureau Europa en Van Eyck.

EMBRACING EXCHANGE
01.06.2018 – 10.06.2018 in het Eiffelgebouw
Petrus Regoutplein/Boschstraat, Maastricht
Gratis entree


Ontdek jouw buurt

Kies jouw buurt op de kaart

Laatste berichten