Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 9 augustus 2019

Eerste RSM Wealer Challenge in beeld: Zonneberg kuitenbijter en scherprechter

De eerste RSM Wealer Ronde Challenge zit er op. Vijf oud-profs – Erik Breukink, Jelle Nijdam, Steven Rooks, Bart Voskamp en Patrick Strouken –  waren door het Maastrichtse wielercriterium ingehuurd om op een 12 kilometer lang parcours een tijd neer te zetten. Vijftien door bedrijven gesponsorde teams mochten een poging wagen die tijd de benaderen, dan wel te overtreffen. Dat laatste lukte het landelijke wielerteam van Monkey Town en het Maastrichtse kwintet van Stay Okay/Dutch Mountain.

De Zonneberg aan het eind van een verder vlak parcours bleek vrijdagmiddag niet alleen kuitenbijter te zijn. Voor menig team bleek de heuvel die begint aan de Lage Kanaaldijk om vervolgens even vlak te worden en dan – op weg naar de ‘hoeve van Crijns – de scherprechter te zijn. Het was in ieder geval daar waar nog maar weinig van de teams die met vijf man starten met meer dan twee rijders tegelijkertijd boven kwamen. Een breekpunt, want de tijd bij deze Challenge wordt neergezet door de nummer drie.

Op dat deel van het parcours was het wel het mooist om de wielrenners bezig te zien, om niet te zeggen af te zien. Bij de oud-profs bleek het Steven Rooks allemaal iets te veel van het goede te zijn. Breukink, Nijdam en Voskamp bleven op de klim en het laatste stuk – op het plateau – keurig bij elkaar. Dat lukte ook het team van Stay Okay/Dutch Mountain. In een prachtige cadans denderde zij over de finish op het Luikerweg deel van de Sint Pietersberg.

Bij Chalet Bergrust werden de vijf van dit Maastrichtse team al op de foto gezet met de oud-profs. Met alle respect naar de andere teams, die kwamen geen van allen aan de tijd van de klasbakken van weleer. Maar toen moest Monkey Town nog finishen. En deze – dat moet gezegd – heuse wielerploeg met een landelijke selectie – liet er geen twijfel over bestaan welk team het beste was.

 Lees ook