Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 10 augustus 2019

Een prachtig lichtspel aan de oost- westkant van Maastricht

Net nadat vrijdagavond de mannen van start waren gegaan om uit te gaan maken wie de eerste RSM Wealer Ronde op zijn naam ging schrijven, voltrok zich zowel aan de west- als de oostkant van de stad een prachtig lichtspel. Aan beide zijden van de stad vochten aardedonkere wolken een gevecht uit met de zon, een blauw firmament en vriendelijke witte stapelwolken. Minutenlang leek het, vanaf de kop van de Wilhelminabrug, alsof de huizen in Wyck met krachtige schijnwerpers werden beschenen. Hoe zag bij u in de buurt dit altijd weer indrukwekkende spel der elementen uit?

Wielrenners en het publiek bij de horecagelegenheden had er weinig oog voor vrijdagavond. Zij waren allen vooral blij dat het droog was. Passanten op de Wilhelminabrug zagen het indrukwekkende schouwspel wel. Het was rond de klok van acht uur dat zon en wolken het gratis lichtspel brachten. Daarmee was de koek nog niet op. Thuis in Maastricht fotograaf Laurens Bouvrie zag enige tijd later in het westen zich nog een wellicht indrukwekkender avondrood ontwikkelen. Evenwel de plicht riep en hij concentreerde zich verder op de RSM Wealer Ronde. Daar mag u in de loop van zondag op deze site een uitgebreide reportage van verwachten.

Thuis in Maastricht is wel nieuwsgierig of u het ‘avondrood van vrijdag 9 augustus’ heeft weten te vangen. We zien door u gemaakte beelden als reactie op dit artikel met nieuwsgierigheid verschijnen.Lees ook