Een maatje te klein

op 19 juni 2018 door Isabelle Woudsma Buurtreporter

Op het dagstrand Fun Valley is het uitzicht niet altijd even zonnig. De mode van tegenwoordig laat ons bepaalde delen van het lichaam benadrukken. Cellulitis billen dansen onder de randen van de hoog getailleerde broekjes. Strakke jurkjes en speedos verhullen meer dan de fantasie zou willen toelaten.

Sommigen hadden beter een maatje groter kunnen kopen. Het gemiddelde overgewicht is geen nieuws meer, maar de modetrends helpen ook niet echt mee. ‘Sideboobs’, doorzichtige naveltruitjes, minirokjes en jarretelles kunnen tegenwoordig blijkbaar net zo goed in de slaapkamer als op het strand, of je er nou het figuur voor hebt of niet.

Schaamte lijkt bij sommigen afwezig, evenals enkele spiegels bij hen thuis. Met een misplaatste trots paraderen ze het water in. Mensen lopen trends achterna zonder dat ze zien of de kleding werkelijk bij hen past. Als een kudde schapen die in de rij staat voor hun scheerbeurt.

Ik ben niet vies van sexy kleding, maar bepaalde mensen zouden niet dat strakke jurkje uit de kast van hun dochter moeten lenen, omdat ze er simpelweg geen figuur meer voor hebben. Waarom moeten we alle onvolmaaktheden van elkaar tot in detail kunnen bekijken? Dat is geen stijl.

Gevoel voor stijl is over het algemeen ook ver te zoeken in vele trendy modewinkels. Het assortiment laat ons bijna niet meer toe een eigen smaak te ontwikkelen. We worden als cavia’s in een doolhof losgelaten, met maar één uitgang. Toch hebben we het gevoel meer in de hand te hebben dan we daadwerkelijk doen.

Ach, die buitenkant is maar schijn. De beste en meest unieke kanten van jezelf zitten uiteindelijk toch van binnen. Die perfecte en imperfecte kanten van een persoon maken wie je bent. Daar kan geen goed of slecht passend kledingstuk iets aan veranderen.

Maastricht heeft 43 buurten, in welke ben jij helemaal thuis? 
Doe mee en deel jouw kijk op de wijk!