Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 11 maart 2019

Een huilende Hoeg Brögk en vallende bomen

Het was zondag zo nu en dan hard werken om van Wyck in het centrum van Maastricht te geraken. Zware windstoten maakten van een wandeling – zeker in de buurt van de Maas – een avontuur. Maar ook elders in de stad spookte het zondag 10 maart regelmatig. Na de Boonte Störrem ving de rubriek Weekendbeeld precies een week later een echte storm.

De zon en prachtige wolkenpartijen deden zondag zo nu en dan vermoeden dat het best een lekker weertje was. Dat was tussen de windvlagen door. Juist omdat het niet continue hard waaide werd het extra opletten. Zeker voor fietsers die de vanuit Wyck via de Sint Servaasbrug aan de andere kant van de Maas wilden uitkomen. Op de hoek Cörversplein kon je zomaar verrast worden door een windstoot. Die situatie hield urenlang aan. Voor zover bekend raakte zondagmiddag niemand gewond door de storm in Maastricht.

Wel moesten veel takken het onderspit delven. En op de Prins Bisschopsingel legde een boom met wortel en al het loodje. Voor het verkeer richting John F. Kennedybrug viel de boom op de belendende ventweg en in een tuin.

De wind maakte zondagmiddag dusdanig veel indruk op de Hoeg Brögk dat het bouwwerk een fluitconcert begon te geven. De schrille tonen die de loopbrug produceerde waren tot aan de Sint Servaasbrug. Op de brug zelf vroeg menig passant zich af of dit geluid een goed of een slecht teken was. Dat een brug mee moet bewegen bij sterke wind weten de meeste mensen wel. Hoe dat zit met een huilende brug, daar konden wandelaars zondag de fotograaf van Thuis in Maastricht geen antwoord op geven. Weet u wel het antwoord?

 

 Lees ook