Dynamische Week op Kindcentrum Dynamiek

op 14 april 2017 door Karin Somers TIM-verslaggever

Van 10 tot en met 13 april was de Dynamische Week op Kindcentrum Dynamiek in Daalhof. Er waren negen verschillende groepen. De kinderen mochten een activiteiten-top 3 maken. Iedereen had een activiteit naar keuze. Groep 1 t/m 4 had als thema: “Later als ik groot ben” en groep 5 t/m 8 had als thema: “Toekomst”.  Sommige ouders gaven workshops over hun beroep.

Door de schoolreporters Silke, Jade en Sten

Alle groepjes op een rij

Groepje 1 had het over de “Toekomst van de school”. Zij leerden hoe ze moestuinen konden aanleggen. Wat is gezonde voeding? Hoe smaakt dat? En wat kun je zelf maken van gebruikte spulletjes?

Groepje 2 was het “feest”- groepje. Ze gingen hapjes van de toekomst maken en regelden het feest van 13 april.

Groepje 3 ging aan de slag met “De Gouden Wereld werkplaats”. Samen met mensen van de scouting gingen ze leren over techniek en bouwen met materialen.

 

Foto: Pieter Nijsten

 

Groepje 4 leerde “Programmeren”. Ze gingen leren over robots en een robot besturen!

Groepje 5 had als onderwerp “De duurzame school”. Deze kinderen gingen kijken hoe ze de school energiezuiniger konden maken.

Groepje 6, 7 en 8 boog zich over de “Toekomst van de buurt”. Deze kinderen gingen buurtbewoners  interviewen en nadenken over de toekomst van de buurt! Hierbij werd gedacht aan vervoer, wonen en omgeving.

Groepje 9 ging bezig met “Milieu en natuur”. Zij gingen naar het milieu kijken en hoe ze dat kunnen verbeteren.

De week begon met een geweldige opening. Ze gingen met een tijdmachine naar het jaar 2032! Daarna zijn ze de klas ingegaan en begonnen met de leuke week. De kinderen zijn deze week niet in hun eigen klas gebleven, maar werden verdeeld over groepen met verschillende leeftijden. De Kinderboerderij “Daalhoeve” heeft de hele school een lunch aangeboden. Natuurlijk zeiden wij geen ‘Nee’, dus zijn we maandag met de hele school gaan lunchen bij de boerderij. Op donderdag was het feest dat georganiseerd was door de feestgroep.

Kunstwerk

De kinderen gingen heel hard aan het werk. Twee weken geleden waren ze ook al gestart aan de voorbereiding voor een kunstwerk. Ze gingen heel creatief met wol aan de slag. Het kunstwerk is bedoeld om ook iets terug te geven aan de wijk.

Het kunstwerk werd donderdag getoond aan wethouder Gerdo van Grootheest. We hadden de groene loper voor hem uitgerold en hij heeft de resultaten van alle groepjes bekeken. De wethouder vond het ontzettend leuk om op onze school te zijn en was onder de indruk van wat iedereen gemaakt had. Als symbool dat de plannen van de kinderen in de toekomst zullen groeien en bloeien, heeft de wethouder bloemen gezaaid.

Na de afsluiting donderdag hebben de kinderen op vrijdag vrij!

www.kcdynamiek.nl

Foto: Pieter Nijsten