Wonen in Dousberg-Hazendans

De woonwijk Hazendans en het voortdurend in ontwikkeling zijnde recreatiegebied Dousberg, vormen samen deze jonge wijk, waar zo’n 2065 mensen wonen. In gevarieerde woningtypen: twee-onder-een-kappers, rijtjeshuizen, grote villa’s en appartementencomplexen.

De wijk grenst aan het Belgische Lanaken. In het grensgebied, bij het Koning Albertkanaal, kun je heerlijk wandelen. Het is dan ook populair onder wandelaars. Bijna alle huizen in Hazendans zijn wit, de straten zijn vernoemd naar Belgische dorpen.

Je vindt er veel jonge gezinnen in moderne eengezinswoningen, het is een zeer kindvriendelijke wijk die, vooral overdag, vaak erg rustig is. Er zijn veel tweeverdieners en de meeste mensen hebben een druk bestaan met werk, kinderen en hobby’s. Het enige dat mag worden aangepakt is het verkeer; voor een kinderrijke buurt zijn er veel hardrijders, en op plekken onpraktisch eenrichtingsverkeer.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.