balkon met fleurige bloemen en tijgerkat

Uit je Dak Prijs 2021

Heb jij het duurzaamste (sedum)dak, balkon, terras of geveltuintje van Maastricht? Doe dan mee met de Uit je Dak Prijs en maak kans op 1 van de 5 prijzen. 

Door de klimaatverandering wordt het in de zomer sneller warm, kan water bij hevige regenbuien niet goed worden afgevoerd en zijn er minder vogels en bijen. De gemeente Maastricht wil groen toevoegen in de stad, maar ook inwoners helpen om hun eigen tuin, dak of balkon te vergroenen.  Met de Uit je Dak Prijs 2021 zet de gemeente inwoners met een groen dak, een groen balkon of een geveltuintje in het zonnetje. Zo willen we andere Maastrichtenaren inspireren. 

Maak kans op 1 van de 5 prijzen

Vergroen eens je dak of balkon of maak een geveltuintje! Meer planten en bloemen zijn niet alleen mooi, je helpt ook nog eens overtollig regenwater op te vangen en je doet iets goeds voor bijen, insecten en vogels. Daarbij maak je kans op 1 van de 5 Uit je Dak prijzen ter waarde van 125 euro. Van 13 juli tot 20 augustus kun je jouw uiting inzenden. 

Logo Uit je Dak Prijs

Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor andere planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog aangenamer om in te wonen, te werken en te recreëren.