Plastic, blik en drinkpakken afval scheiden

De inwoners van Maastricht scheiden PBD-afval (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) al goed. Daardoor krijgt dit afval een 2e leven. Maar we zien helaas dat het PBD-afval steeds meer vervuild raakt. Als er te veel vervuiling in zit, wordt het PBD-afval afgekeurd en verbrand. Dat is niet alleen zonde van het waardevolle materiaal maar kost de gemeente ook geld. Gemeente Maastricht onderzoekt wat nodig is om te zorgen dat het PBD-afval zo goed mogelijk wordt ingezameld. Zodat zoveel mogelijk afval opnieuw kan worden gebruikt.

Vragenlijst afgerond

Eind april 2022 vroegen we inwoners van Maastricht hoe zij denken over het scheiden van PBD-afval. Veel mensen vulden deze vragenlijst in. Dank dat je hieraan hebt meegewerkt! De komende weken analyseren we de resultaten en ronden we het bredere onderzoek af. We verwachten rond de zomer hierover meer te kunnen vertellen. Houd de kanalen van de gemeente en deze pagina in de gaten.

Wat kun jij doen?

PBD is nuttig afval! Deze verpakkingen kunnen we een 2e leven geven. Wel zitten er vaak (half)volle verpakkingen tussen. Die kunnen we niet recyclen. Maak ze leeg en druk ze plat. Dán is je afval recycleklaar en kan het bij het PBD-afval.