Buurtreporters gezocht!

Heb jij affiniteit met schrijven, film of fotografie? Ben je geïnteresseerd in het verhaal van medebewoners én ga jij graag op onderzoek uit in je eigen of andere Maastrichtse buurten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als buurtreporter ben je de ogen en oren van de wijk. Je volgt wat er speelt. De verhalen die je opschrijft of vastlegt in beeld mogen groots, klein, lang, kort, positief of kritisch zijn. Je bepaalt je eigen invalshoek zolang het maar interessant is voor jouw buurtgenoten. Dit hoef je niet in je eentje te doen. Tientallen bewoners van Maastricht gingen je al voor en delen inmiddels dagelijks, wekelijks of maandelijks hun kijk op de wijk.

Aanmelden als buurtreporter

Stuur een e-mail naar redactie@thuisinmaastricht.nl met je naam, de buurt waarin je woont en een korte motivatie.

e-mail sturen

 

Of stuur alleen een bericht of agenda door.

Opleiding en begeleiding

Jaarlijks biedt Thuis in Maastricht haar buurtreporters een aantal cursussen of workshops aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. Denk aan een cursus journalistiek schrijven, fotografie, video of vloggen. Daarnaast kun je als buurtreporter dagelijks terecht bij de redactie met je vragen. Hoe pak ik een interview aan? Wat kan ik wel of niet schrijven of waarom krijg ik mijn bericht niet geplaatst? De redactie helpt je graag.

Maandelijkse bijeenkomsten

Het is natuurlijk prettig om ervaringen, kennis en tips met elkaar te delen. Wat je doet, wordt zo niet alleen beter maar ook leuker! Daarom organiseert Thuis in Maastricht voor haar buurtreporters de Dinspiratie: inspiratie op de derde dinsdag van de maand. Samen bespreken we wat we hebben gehoord, gezien of gedaan in onze eigen buurt. Hoe leggen we het vast? Wat kunnen we van elkaar leren? En wat zijn de plannen voor de komende maand? Ook krijg je als buurtreporter feedback op hoe je berichten online bekeken worden.

Zelf berichten plaatsen

Je krijgt als buurtreporter toegang tot het beheersysteem (WordPress) van Thuis in Maastricht. Zo kun je je eigen artikelen, foto’s en video’s uploaden en indienen bij de redactie. Ter controle doet de redactie nog een laatste check en plaatst je bericht vervolgens op de website. Enige ervaring met WordPress is een pré, maar is absoluut niet noodzakelijk.

In een korte instructie leggen we je uit wat je moet weten om je nieuws op Thuis in Maastricht te kunnen plaatsen. Deze instructies kun je daarna altijd nog nakijken in de handleiding en instructie-video.