Laurens Bouvrie
TIM-verslaggever 18 maart 2019

De TEFAF bezoeker smelt samen met het kunstwerk dat wordt bekeken

Weekendbeeld kan niet om de grootste kunstbeurs ter wereld heen. En het eerste weekend van de TEFAF is het voor iedereen met een beetje gevoel voor kunst, cultuur en geschiedenis ook smullen in de Sint Janskerk. De Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) heeft altijd wel weer een Maastrichts historisch ‘leckerbissen’ in huis.

Afgelopen zaterdag en zondag was Thuis in Maastricht stadschroniqueur Laurens Bouvrie kind aan huis in het MECC en Sint Jan. Behalve zelf kijken naar absolute wereldkunst en unieke cultuur- en historische verzamelingen liet hij zijn oog ook vallen op TEFAF-bezoekers. Niet zelden verworden zij zelf tot object. Neen geen kunststuk zelf, maar zo nu en dan smelten ze bijna samen met een schilderij, beeldhouwwerk of honderden jaren oud boek.

Helaas is de Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) alweer voorbij. Tot en met volgende komende zondag is MECC Maastricht evenwel nog het epicentrum van de top van de mondiale kunstverkopers. Voor wie kan genieten van kunst kijken en bijvoorbeeld het Rijksmuseum iets te ver weg vindt en ons eigen onvolprezen Bonnefantenmuseum recent nog heeft bezocht. Een bezoek aan TEFAF Maastricht blijft ieder jaar meer dan de moeite waard.

 Lees ook