Algemene redactie
7 november 2018

De sterren van Maastricht: nomineer je favoriete vrijwilliger

Zonder vrijwilligers zou Maastricht bij lange na niet die mooie, leefbare stad zijn die het nu is. Vrijwilligers, op welke wijze dan ook, geven kleur en klank aan de stad. Zouden de jongeren kunnen voetballen, de buurtspeeltuin opgeruimd zijn, de hulpbehoevende ouderen ondersteuning krijgen en de toeristen de stad leren kennen, zonder de mensen die dat helemaal belangeloos realiseren? Nee, dus. Hoogste tijd om de vrijwilligers weer in het zonnetje te zetten.

Dat doet de gemeente door jaarlijks samen met de vrijwilligersorganisaties de Vrijwilligers van het Jaar uit te roepen. We noemen ze de ‘Sterren van Maastricht’. Met de nominaties en de uitverkiezing krijgt echter het gehele vrijwilligerswerk een pluim op de hoed.
Maar wie nomineert de kandidaten voor de prijzen in de verschillende categorieën? Dat doe jij. Ken jij zo iemand die zich met hart en ziel inzet voor de club, de buurt of de medemens? Of ken je een bedrijf dat naast het gewone werk ook bijdraagt aan het vrijwilligerswerk? Dan laat het ons weten.
Het is tot 31 december mogelijk om kandidaten te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2019. Er zijn zeven categorieën: bedrijf, zorg, cultuur, groen, welzijn, sport en veiligheid. Naast de eer en de ‘Ster van Maastricht’ ontvangen de winnaars een bijdrage van 2.000 euro voor hun vrijwilligersorganisatie of -activiteit.
Om te nomineren ga je naar de website www.sterrenvanmaastricht.nlLees ook