Wonen in Campagne

Campagne is een lommerrijke buurt zonder straten, maar met lanen. Campagne is Maastrichts, maar de lanen zijn net zo Frans als ‘Champagne’: Latour, Chambertin, Sancerre en Cabernet. Sjieke Franse wijnen, geen Beaujolais. De buurt aan de zuidflank van Maastricht is groen, veel huizen zijn wit.

Op een paar appartementencomplexen na zijn het vooral ruime en vrijstaande huizen die je hier vindt. Mensen wonen er graag en vaak al jaren. De gemiddelde leeftijd van Campagnes bewoners is 55 plus, maar het is een vitale buurt. Kinderen hebben er alle ruimte om te spelen, in het groen op verschillende plekken in de wijk. De charme is de ligging: je kunt wandelend naar de stad en naar de Apostelhoeve of Neercanne. Je hebt winkels in Wolder en Brusselse Poort, de bushaltes zijn altijd vlakbij. De basisschool in Wolder is uitstekend en veilig te bereiken. De buurt heeft een authentieke holle weg die door de bewoners zelf regelmatig wordt onderhouden. In de wijk zelf zijn er van oudsher maar weinig voorzieningen, maar dat deert de inwoners niet. Er zijn buurtkroegen aan de randen van de wijk: wandelen en fietsen kan. De mensen van Campagne zijn aardig, belangstellend, maar ook gesteld op privacy. Er zijn regelmatig huizen te koop of te huur en er is een actief buurtplatform.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.