Vroeger in Campagne

Het gebied waar de buurt Campagne tegenwoordig ligt, bestond vroeger uit landerijen die eigendom waren van kerken of kloosters. De komst van de Fransen, eind achttiende eeuw, zorgde ervoor dat het Belgisch grondgebied werd.

Nederland kreeg het gebied weer terug tijdens de definitieve splitsing van België en Nederland en hieruit ontstond de gemeente Oud-Vroenhoven. Deze gemeente werd op 1 januari 1920 door Maastricht geannexeerd, maar werd pas in de jaren zestig bebouwd. In de jaren zeventig begon de bebouwing van de huidige buurt Campagne.

Afbeelding van Campagne d'Artagnanlaan
Campagne, Maastricht 2015

Kenmerkend voor de buurt zijn de vele witgeschilderde huizen die uitkijken op natuurgebieden als Jekerdal en Sint-Pietersberg. De buurt bestaat grotendeels uit woningen uit het duurdere segment en wordt daarom in de volksmond de ‘goudkust van Maastricht’ genoemd.

Inwoners over vroeger

Geen berichten

Kun jij een stukje schrijven over de geschiedenis van de buurt? Of heb je een goed verhaal over wat er vroeger in deze buurt heeft plaatsgevonden? Stuur het in via redactie@thuisinmaastricht.nl

Heb je oude foto’s van jouw buurt?

 

 

 

 

stuur ze in